BetFIRST en de gecombineerde weddenschappen op sport

3 mei 2022

BetFIRST is een van de bekendste bookmakers van ons land er wellicht tezamen met Unibet de best gewaardeerde. BetFIRST komt regelmatig in het nieuws door de uitbetalingen op gecombineerde weddenschappen waarbij een speler met een relatief geringe inzet een forse winst kan opstrijken. Het meest bekende voorbeeld was onlangs een rendement van € 81.000 op een inzet van slechts € 2. Daarvoor had de speler een bijzondere keuze gemaakt. Hij had 43(!) wedstrijden geselecteerd waarbij een elftal een helft winnend moest afsluiten. Na 38 wedstrijden stond hij op een winst van € 81.000 en besloot te cashen voordat de andere wedstrijden begonnen. Achteraf was dat wellicht geen goede keuze, want de winst had nog op kunnen lopen tot € 268.000 bij de andere wedstrijden.

De speler (die anoniem wenste te blijven) was tevreden met zijn weddenschap, omdat een dergelijk resultaat immers niet vaak voorkomt. Uiteraard was hij ook een tikje chagrijnig toen bleek dat ook de andere uitslagen in zijn voordeel zouden zijn uitgevallen. Het is bijzonder dat het mogelijk is om tussentijds een weddenschap te cashen, zoals dit voorbeeld bij BetFIRST. Als speler moet je uiteraard de aard van de weddenschap ook van tevoren goed doornemen.

Hoe werkt een gecombineerde weddenschap?

Het is een relatief simpel systeem waar je bij een bookmaker tegelijk inzet op meerdere wedstrijden. Niet iedere bookmaker biedt deze optie voor alle mogelijke spelwijzen. Indien je iedere uitslag of optie goed hebt voorspeld, krijg je de inzet vermenigvuldigd met de diverse quoteringen uitbetaald.

BetFIRST toonde recent ook weer het voorbeeld van een speler die ingezet had op 9 wedstrijden met een meer dan 2,5. Het is in België zeer populair om te wedden op het aantal doelpunten dat wordt gemaakt in een wedstrijd. Gemiddeld ligt het aantal doelpunten in het professionele voetbal op 2,5 per wedstrijd. De meest gebruikte weddenschap voor een willekeurige wedstrijd is dan ook meer/minder dan 2,5. Hierbij is het een voordeel dat er altijd een winnaar/verliezer is.

Ondanks het feit dat de opbrengst van een enkele weddenschap op het aantal doelpunten meestal gering is, wist een inwoner van Luik onlangs € 47.000 te cashen bij BetFIRST met een inleg van € 100. Daarvoor had hij wel 9 wedstrijden moeten kiezen waarbij er meer dan 2,5 doelpunten werden gescoord. Dat lukte maar net, omdat in een van de wedstrijden de derde treffer in de laatste minuut viel. Gecombineerde weddenschappen geven nog extra spanning en zijn ook mogelijk met een relatief kleine inzet.