Bijna 40.000 nieuwe spelers tijdens Euro 2020

18 augustus 2021

Het Europees kampioenschap voetbal dat vertraagd in 2021 plaatsvond, is wellicht niet het succes geworden dat veel Belgen hadden gehoopt en misschien ook wel verwacht. Voor de online bookmakers zorgde de favorietenrol van de Rode Duivels wel voor een succesvolle periode. Nu de cijfers kunnen worden geanalyseerd blijkt dat bij 40.000 landgenoten voor het eerst online een gokje hebben gewaagd op de uitslag van de wedstrijden of een ander aspect daarvan.

Hoog aantal bookmaker account registraties

Het aantal spelers dat een account opende was overigens nog veel hoger: 100.000. Hiervan had echter een groot deel al eerder gespeeld en maakten deze meer ervaren gokkers speciaal voor Euro 2020 een nieuwe account aan. Tijdens het kampioenschap schreven zich dagelijks bijna 1.200 nieuwe spelers is. Dat is 4 keer zoveel als op dagen voor en na het EK.

Weetjes over het online gokken tijdens Euro 2020

  • Bijna 500.000 Belgen hebben een gokje gewaagd tijdens het EK. In totaal werden er 6 miljoen weddenschappen afgesloten.
  • Als naar de leeftijdsverdeling wordt gekeken, valt op dat 60-plussers maar 4% van deze weddenschappen hebben afgesloten. Het zijn vooral de jong volwassenen die voor de gokjes gaan als het voetbal betreft. De groep tussen 21 en 29 jaar was de grootste met 34%, gevolgd door de leeftijd van 30 tot en met 39 met 27%.
  • Nog steeds lijkt voetbal een sport waar mannen vooral belangstelling voor hebben als het op een gokje aankomt. Van de weddenschappen tijdens Euro 2020 werd 80% gedaan door een man.
  • Tijdens de eerste wedstrijden van België, die succesvol verliepen, schreef niemand zich uit. Na de uitschakeling door Italië waren er slechts 23 gokkers die er de brui aan gaven. Een relatief klein aantal.

Stop op tijd!

Tijdens het EK was er ook een unieke actie van de Kansspelcommissie. Voor de wedstrijden van België werd een reclame uitgezonden waarin werd gewaarschuwd voor de risico’s van onmatig gokken: Stop op tijd! Er werd rond de wedstrijden geen reclame uitgezonden van de legale online goksites. Ook dit was bedoeld om mogelijke deelnemers richting verantwoord gokken te leiden.

Overigens is het bedrag dat wekelijks mag worden gestort op de account van legale casino’s en bookmakers onlangs verlaagd van € 500 naar € 200. Het argument daarbij is dat de sporadische gokkers, zoals bij het EK nooit meer dan € 200 per week zullen inleggen. Het is mogelijk om ontheffing te krijgen van dit maximum mits een voldoende vermogen kan worden aangetoond. De bookmakers op onze website staan allemaal onder toezicht van de Kansspelcommissie. Daar kun je dus vertrouwd een gokje wagen.