Champions League en Europa League: eindelijk weer op de agenda

23 juni 2020

UEFA heeft zich net als andere voetbalbonden behoorlijk in bochten moeten wringen. Het coronavirus gooide het leven op de kop, alles ging net even anders dan we gewend waren. Dat is nog steeds zo. De Champions League en Europa League gaan door in aangepaste versie. Maar het is dan toch positief nieuws dat deze in ieder geval afgerond gaan worden en dat wij als voetballiefhebbers weer kunnen genieten van een ouderwets potje voetbal.

Positief nieuws van UEFA

De voetbalwereld komt de laatste weken steeds met positief nieuws en ook UEFA sluit zich daar nu bij aan. De Bundesliga en Premier League waren al van start gegaan, zodat het seizoen bij deze competities afgesloten kon worden. Maar nu volgen eindelijk ook de Europa League en de Champions League. De achtste finales van beide competities worden verplaatst naar de Portugese hoofdstad Lissabon. Verder verandert de gehele opzet ook een klein beetje, in plaats van thuis-uitwedstrijden wordt nu een mini-toernooi gespeeld. In de Champions League zullen nog meer wedstrijden volgen. Het is nog niet duidelijk of hierbij voor gaststeden of voor neutrale locaties wordt gekozen. Het is in ieder geval zeker dat Portugal het land is waar de uiteindelijke wedstrijden worden gehouden. Deze staan op de planning voor 12 tot en met 23 augustus. De gastheer voor de finale in 2021 gaat Istanboel worden. De Europa League zou dit seizoen ook af moeten sluiten rond 21 augustus.

Wel of geen publiek bij de Champions League/Europa League?

De laatste tijd zien we eigenlijk alleen nog wedstrijden zonder publiek, maar dit is toch even wennen voor iedereen. Frankrijk gaat daarom vanaf juli weer publiek toestaan bij voetbalwedstrijden. Dit is echter nog lang niet overal het geval. Voor de Champions League en Europa League is het dan ook nog niet bekend of er wel of geen publiek welkom is. Het wordt echter niet uitgesloten door de UEFA-top.

Online wedden op sport

Bij online bookmakers kun je wedden op diverse sporten. Voetbal is weer bijna helemaal terug, dus tijd om deze sport weer te volgen. In 2021 kunnen we ook eindelijk het EK verwachten. De play-offs hiervoor staan gepland voor 8 oktober en 12 november. Ook andere sporten worden langzaam weer opgestart. Hierop kun je uiteraard ook wedden via de sportsbooks. Op deze website geven we je een overzicht van betrouwbare bookmakers.