Circus presenteert wereldster als nieuw gezicht

31 mei 2022

In 2004 en 2005 was hij de voetballer van het jaar bij de FIFA en niemand zal zijn weergaloze acties op het veld zijn vergeten. En nu heeft online bookmaker Ronaldinho binnen gehaald als het nieuwe gezicht. Hij zal betrokken worden bij een aantal speciale acties van Circus waarbij zijn oude rugnummer 10 een belangrijke rol zal gaan spelen. Op de site van Circus is het volgende te lezen:

“Eén van de grootste voetbal trukendozen aller tijden tekent bij Circus! En daar zijn we maar wat trots op. Ronaldinho heeft het nummer 10 tijdens zijn carrière meer dan eer aangedaan door met speels gemak zijn tegenstanders uit te spelen en zijn teamgenoten in stelling te brengen. En om nu ook jou in stelling te brengen heeft Ronaldinho met zijn speelsheid en het rugnummer 10 als inspiratiebron, mooie sportsbook promoties voor je klaar staan.”

De carrière van Ronaldinho

Ronaldo de Assís Moreira (voetbalnaam Ronaldhino) werd geboren in 1980 en is qua prijzen een van de succesvolste voetballers ooit. Hij is tot dusverre ook de enige speler die zowel in Europa als in Zuid-Amerika een internationale voetbalbeker heeft gewonnen. In Europa speelde hij bij de grootste clubs die er zijn: PSG, Barcelona en AC Milan. Het meest succesvol was zijn periode bij Barcelona. Daar scoorde hij twee dagen na zijn debuut al tegen AC Milan in een oefenduel. Dat zou na een aantal seizoenen in Barcelona zijn volgende club worden.

Ronaldinho speelde in de periode tussen 1999 en 2013 ook in het Braziliaanse elftal. Zijn voetbalnaam was ook aangepast om verwarring te voorkomen met zijn teamgenoot en wereldster Ronaldo. In 2002 werd Brazilië wereldkampioen en de nog jonge Ronaldinho werd beschouwd als een toekomstige wereldster. Dat maakte hij in de komende jaren ook beslist waar. Niet alles liep voorspoedig in zijn carrière.

De terugkeer van Ronaldinho

Na het WK in 2006 waar Brazilië de wereldtitel niet kon verdedigen, kwam Ronaldinho teleurgesteld naar Europa terug. Het trainen kostte hem moeite en hij werd zelfs El Ghordino genoemd bij Barcelona. Dat betekende zoiets als ‘het kleine dikkerdje’ en verwees naar zijn overgewicht door trainingsachterstand. Juist in deze periode maakte hij indruk door zich te herpakken en werd hij na een transfer naar AC Milan weer een bejubelde wereldster. Voor Circus zal hij beslist ook regelmatig kunnen scoren en de supporters van de bookmaker in extase kunnen brengen. Uiteraard is iedereen nieuwsgierig naar de acties van nummer 10.