Corona en kansspelen: wat is wel en niet toegestaan?

28 april 2020

De Kansspelcommissie krijgt de laatste tijd regelmatig vragen over wat nu wel en wat nu niet mag als het over kansspelen gaat. De wereld ziet er immers behoorlijk anders uit door het coronavirus. Fysieke casino’s, maar ook bookmakers vragen zich af wat de mogelijkheden zijn en particulieren zijn nieuwsgierig of ze wel of geen gokje mogen wagen bij partijen die zomaar uit de grond lijken te schieten.

Nieuwe initiatieven door het coronavirus

We hebben al veel mooie nieuwe initiatieven gezien, bijvoorbeeld als het gaat om de saamhorigheid. Voor verpleeghuizen worden bijvoorbeeld allerlei dingen bedacht om het leven van de ouderen wat aangenamer te maken. Maar ook op het gebied van vrijetijdsbesteding, en dus kansspelen, wordt van alles bedacht. Dat betekent bijvoorbeeld veel online bingo’s. Maar hier dienen we zeker op te passen. Ook personen met minder goede intenties zijn actief. Het is daarom altijd een goed idee om de licenties van organisatoren te controleren. Zo kun je de kans dat je met oplichters geconfronteerd wordt beperken.

Kansspelen zonder vergunning

Niet alle kansspelen hebben een vergunning nodig. Voor kansspelen in besloten kring gelden bijvoorbeeld andere regels. Dat is ook niet zo vreemd, want zo is het eenvoudig om met familie of vrienden of in een verzorgingshuis een kansspel, zoals bingo, te organiseren. Bij dit alles geldt uiteraard dat de geldende maatregelen met betrekking tot corona in acht genomen moeten worden. Met grote groepen samenkomen is dus even geen mogelijkheid. Voor kansspelen die uitsluitend voor de gezelligheid worden georganiseerd zijn geen vergunningen nodig. Hierbij hoef je ook geen risico te nemen, er hangt geen premie of prijs aan.

Online kansspelen

Ook online worden er volop kansspelen georganiseerd. De aanbieders zijn zowel betrouwbaar als onbetrouwbaar. En dat betekent opletten voor de particulier die hieraan deel wil nemen. Zoek altijd een betrouwbare bookmaker wanneer je online een gokje wilt wagen. Controleer of deze bookmaker de juiste licenties en vergunningen in zijn bezit heeft. Alleen op die manier ga je voor veilig online spelen. De laatste weken worden online kansspelen steeds populairder. Wat corona betreft is er dan ook niets zo veilig als de online wereld. Zorg ervoor dat je in alle opzichten veilig speelt. Kies een betrouwbare bookmaker uit het overzicht op deze website. Wij hebben de licenties al voor jou gecontroleerd!