Coronamaatregelen versoepelen: komt sport weer op de agenda?

22 april 2020

Deze week zal beslissend zijn voor de lockdown-maatregelen in België. De bouwmarkten zijn weer open, maar over de rest van de maatregelen gaat de regering deze week beslissen. Iedereen wacht op de versoepeling van de maatregelen. In eerste instantie werd gedacht dat het slechts om een paar weken zou gaan, maar inmiddels is wel duidelijk dat we voorlopig nog in deze situatie leven. Maar welke maatregelen zullen versoepeld worden? Voorlopig is dat vooral nog speculeren. De sportwereld maakt echter een goede kans om als een van de eersten weer aan de slag te gaan.

Wanneer kan de sport weer van start gaan?

Nu is het allemaal nog speculeren, maar de verwachting is wel dat sport als een van de eerste dingen weer zal lopen. Het zal alleen wel heel anders gaan dan we gewend waren. Wedstrijden zullen bijvoorbeeld voorlopig alleen nog maar zonder publiek gehouden worden. De vechtsportorganisatie UFC staat vooraan om weer te beginnen met evenementen. De ideeën van deze organisatie zijn beslist vooruitstrevend. De directeur, Dana White, zegt dat UFC vanaf 9 mei aanstaande weer helemaal terug is. Ze hebben namelijk een locatie gevonden waar de wedstrijden in alle rust kunnen worden uitgespeeld. Na een gezondheidscontrole worden vechters en medewerkers overgevlogen naar een privé-eiland. De naam dan dit eiland wordt er niet bij vermeld. Op deze plaats kunnen ook internationale gevechten gehouden worden.

UFC is dus strijdlustig, maar of het allemaal door kan gaan, zal nog moeten blijken. Uiteraard dienen we de regels van de overheid te respecteren om een ramp van nog groter omvang te voorkomen. In deze tijd wordt de online wereld dan ook steeds belangrijker. Ook de bookmakers merken het. Er mag dan veel minder live sport zijn, er blijven nog voldoende sporten over om op te wedden.

Wedden op sport in corona-tijd

Diverse sporten worden in deze tijd alleen nog online gespeeld. Denk hierbij aan wielrennen, voetbal, maar ook aan de Formule 1. De verwachting is echter dat het niet lang meer zal duren en dat er binnenkort veel sporten weer met trainen gaan beginnen. Wellicht kunnen we deze zomer dus toch nog een aantal spannende wedstrijden verwachten waar we een gokje om kunnen wagen. Op deze website vind je een overzicht met betrouwbare bookmakers. Deze beschikken allemaal over de juiste licenties. Ga jij een gokje wagen op een online sport of wacht je tot de live sporten weer gaan beginnen?