De kanshebbers op het EK 2021, hoe nu verder?

30 juni 2021

Het EK 2021 heeft nog weinig verrassingen geboden, al leek het er in de ‘groep des doods’ even op dat een favoriet zou worden uitgeschakeld. Dat is nog niet gebeurd, dus als je een weddenschap op de Europese kampioen voor 2021 hebt lopen, zit jij waarschijnlijk nog steeds in de running. Vanaf nu zal het weer snel gaan, want 4 van de achtste finales zijn alweer achter de rug. Wat waren en zijn de meest interessante wedstrijden om een gokje op te wagen?

België-Portugal

Het Belgische team had gehoopt om Portugal te ontlopen. Als groepswinnaar stond er een nummer 3 als tegenstander op het programma. Een sterkere opponent op die plaats dan de huidig Europees kampioen was eigenlijk onmogelijk. De bookmakers kozen toch voor België als favoriet om de wedstrijd te winnen en ze kregen gelijk. Het verschil was echter maar klein en de odds waren hoog. Je had ook nog voor een gelijkspel na 90 minuten kunnen kiezen en dat leek er even aan te komen. Nu zal België het op moeten nemen tegen Italië en bij winst zal de rol van topfavoriet worden bevestigd.

Engeland-Duitsland

Ook deze wedstrijd is beslist moeilijk te voorspellen. De Engelsen waren voor aanvang van het toernooi favoriet bij de eigen bookmakers. Maar eigenlijk hebben ze dat in de groepsfase niet echt kunnen bewijzen. Dat Engeland als eerste in de groep eindigde, is niet te danken aan briljant spel. De Duitsers stonden tegen Hongarije op de rand van een roemloze uitschakeling maar verpletterden Europees kampioen Portugal met grote cijfers. De bookmakers tonen een licht voordeel voor de Engelsen, maar wellicht rekent men daarbij op het thuisvoordeel om de Engelsen een ronde verder te helpen.

De underdogs in de achtste finale

De Kroaten moeten het opnemen tegen de Spanjaarden. Als men de odds mag geloven, maken ze nauwelijks kans. Kroatië is het land dat de minste kans maakt om een ronde verder te komen volgens de sportweddenschappen. Dat is beslist bijzonder, omdat de Spanjaarden tot dusverre maar 1 goede wedstrijd hebben gespeeld en de Kroaten een geslepen en ervaren team hebben. Ook Wales werd  nauwelijks geacht een kans te maken tegen publiekslieveling Denemarken. Dat bleek in de praktijk ook het geval. Nog 4 wedstrijden voor de eerste echte grote verrassing en wat is een toernooi zonder echte verrassingen?

Inzetten op een van de wedstrijden? Op deze website vind je een overzicht van betrouwbare bookmakers. Deze bookmakers staan allen onder toezicht van de Kansspelcommissie. Veel plezier bij de wedstrijden en succes bij eventuele weddenschappen.