De meest populaire weddenschappen op sport in België

14 juli 2021

Hou jij van voetbal en heb je er ook wel kijk op? Dan is het misschien een leuk idee om ook een weddenschap te doen om een wedstrijd nog spannender te maken. Er zijn in ons land een aantal bookmakers met vergunning. Daar kan je online via je smartphone binnen een paar minuten al een bedragje inzetten. Het werkt allemaal erg eenvoudig en de menu’s wijzen je zonder problemen de weg als je een beginner bent. Wees echter in het begin ook altijd voorzichtig. Zet niet te hoog in, hoezeer je ook overtuigd bent van je gelijk. Hou het leuk en maak het niet te spannend.

Waar gokt de Belgische voetbalkenner vooral op?

Wat zijn momenteel de meest populaire weddenschappen op sport in België? De meest gekozen weddenschap is op de uitslag van de wedstrijd. Dat lijkt nog het meest op de traditionele manier van wedden op sport. Team A wint, verliest of speelt gelijk. Indien jij de goede keuze hebt gemaakt, krijg je uitbetaald op basis van de odds. De odds bepalen de uitbetaling van je winst. Het zal duidelijk zijn dat de opbrengst kleiner is indien de grote favoriet de wedstrijd wint. Bij een wedstrijd tussen twee elftallen die gewaagd aan elkaar zijn, is de uitbetaling hoger en als je hebt gewed op de underdog en deze wint, kan je uiteraard een flinke winst verwachten. Maar je kan ook op andere zaken wedden.

Een van de populairste weddenschappen in ons land is de gok op de 2,5 goals per wedstrijd. Wereldwijd wordt er in het professionele voetbal al gedurende lange tijd gemiddeld 2,5 keer per wedstrijd gescoord. Het lijkt wel een beetje op het kiezen voor zwart of rood bij de roulette. Zal er in de wedstrijd die jij kiest meer of minder dan het gemiddelde worden gescoord? De weddenschap is niet spectaculair, maar wordt zeer vaak gekozen.

Voor de gevorderden: de acca of accumulator

Hoe kan je met een relatief klein bedrag toch een groot bedrag winnen? Dat is mogelijk door weddenschappen te gaan stapelen. Een voorbeeld is een weddenschap, waarbij je niet alleen de winnaar voorspelt, maar ook de uitslag, wie het eerste doelpunt maakt enzovoorts. Komen al je voorspellingen uit, dan kan de winst flink oplopen. Uiteraard is de kans ook kleiner op winst. Door te stapelen is de grootste winst ooit geboekt door een landgenoot bij een sportweddenschap. Niet bij het voetballen, maar de paardenraces. Hij had de nummers 1 tot en met 5 goed voorspeld van een belangrijke race in Parijs en behaalde een enorme winst. Ook wedden op sport? Kijk in ons overzicht voor betrouwbare bookmakers.