De val van Rob Gorodetsky

22 november 2021

Er zijn in België inmiddels een paar miljoen landgenoten die af en toe een gokje wagen op een sportwedstrijd. Dat is legaal, indien dat gebeurt bij een sportsbook met vergunning. Het maakt het kijken naar sport vaak nog spannender en je kunt er ook soms nog een leuk extraatje mee verdienen. Er zijn in de wereld van het wedden op sport ook een aantal grote namen. Deze zijn er in geslaagd om met sportweddenschappen een fortuin te maken. Ze lijken het gevoel te hebben om op de juiste momenten en juiste wedstrijden in te zetten. Een van hen was  Rob Gorodetsky. Maar hij is dit jaar fors in de problemen gekomen en zit inmiddels in de gevangenis zijn zonden te overdenken.

De opkomst van Rob Gorodetsky

Al tijdens de middelbare schooljaren had Robert Gorodetsky belangstelling voor allerlei manieren om te wedden op sport. Hij werd de bookmaker voor zijn medeleerlingen zodat zij een gokje konden wagen. Toen hij een pokertoernooi op de middelbare school organiseerde, ging dat het bestuur een stapje te ver. Ondanks dat de deelnemers tieners waren, ging het om duizenden dollars prijzengeld. Het schoolbestuur maakte een einde aan de praktijken en Rob werd een flinke periode geschorst.

Overigens was gokken niet zijn enige interesse op de middelbare school. Naar verluidt heeft hij in die periode ook $ 500.000 verdiend met het handelen in aandelen. Dat was mogelijk, omdat zijn vader ook voor eigen rekening op de beurs handelde.

Rob Gorodetsky wordt beroemd en verguisd

Gorodetsky is momenteel nog maar rond de 30, maar voor hem leek te gelden: wat goed is, komt snel. Op het moment dat hij besloot om van het wedden op sport zijn beroep te maken, wist hij regelmatig het nieuws te halen door grote bedragen te winnen. Zijn specialiteit leek het om op obscure wedstrijden in te zetten, waar niemand anders naar omkeek en daar grote bedragen mee te winnen. Daarbij gaf hij in de media aan dat het ook een kwestie van durf was.

Als hij op een avond $ 150.000 verloor, was hij niet bang om hetzelfde bedrag een volgende avond weer in te zetten. Door zijn bekendheid kreeg hij 170.000 volgers op Instagram waarvan een deel hem betaalde voor tips. Ook investeerders betaalde forse bedragen waarmee hij aan de slag kon met weddenschappen.

Misschien ging het allemaal te snel, want inmiddels heeft Gorodetsky toegegeven dat hij het geld van investeerders gebruikte voor een luxe levensstijl en gefingeerde winsten. Hij is tot 28 maanden gevangenisstraf veroordeeld vanwege financiële malversaties. Een waarschuwing dat ook tips van bekende namen niet altijd de juiste zijn.

Online een gokje wagen bij een betrouwbare bookmaker? De bookmakers op onze site staan onder toezicht van de Kansspelcommissie.