Een domper voor België, maar het EK 2021 gaat door

5 juli 2021

De rode duivels hadden dit keer de pech om de Italianen te treffen die op dit kampioenschap beter presteerden dan vooraf werd verwacht. Dat bleek wel uit de weddenschappen die voorafgaand aan het toernooi werden gesloten. Italië stond daarbij slechts op de 6e plaats. Indien jij je geld op de Azuri hebt gezet, wordt het toernooi steeds spannender. Waar EK 2021 weinig verrassing leek te bieden in de voorronden is dat in de achtste en kwartfinales volledig omgedraaid. Van de vijf favorieten voor de titel, waartoe ook België behoorde, is er nu slechts één overgebleven: Engeland.

De nieuwe favoriet voor de titel

De meeste Belgen zullen wellicht Italië nu de titel gunnen, nadat ze de Duivels wisten uit te schakelen. Maar de trainer vermeldde al de vermoeidheid van de Italiaanse basis-elf. De gemiddelde leeftijd van de blauwen is immers relatief hoog in verhouding tot de volgende tegenstander: Spanje. Spanje gold vooraf als een ‘dark horse’ bij de bookmakers. Het team leek na een lange periode van successen een mindere fase door te maken. De eclatante overwinning op de Duitsers in een oefenwedstrijd met 6-0 leek eerder op zwakte van onze oosterburen te duiden. Inmiddels is echter gebleken dat ook dit verjongde Spaanse team weer over kwaliteiten beschikt die wellicht voldoende zijn voor de titel.

Will football come home?

De Engelsen dromen al sinds 1966 van een nieuwe titel na het WK in eigen land. Daarna ging het iedere keer weer mis, vaak al eerder dan verwacht. Dit kampioenschap is voor de Engelsen voor een deel al geslaagd door de uitschakeling van de Duitsers. Die overwinning in het legendarische Wembley zal niet snel worden vergeten. En juist daar ligt de grote kans van Engeland bij dit EK. Zowel de halve finale als de (eventuele) finale zal voor het team een thuiswedstrijd worden, aangemoedigd door 60.000 doldwaze supporters. Dat maakt Engeland tot een oude en nieuwe favoriet.

Legaal wedden op sportwedstrijden

Voetbal is veruit de meest populaire sport als het om een gokje gaat in België. Er zijn uiteraard nog veel meer sporten waar het mogelijk is om de wedstrijden extra spannend te maken, denk maar aan wielrennen of de Formule 1. Deze zomer zullen ook de Olympische Spelen met een jaar uitstel weer plaatsvinden. Ook daarbij zijn er leuke kansen in diverse sporten. Hoeveel medailles zullen de Belgen dit jaar naar huis brengen? Leg jouw keuze nu vast bij een van de betrouwbare bookmakers op onze website.