Een miljoen pond ingezet op Biden weddenschap

11 november 2020

Vorige week hebben we de Amerikaanse verkiezingen al even aangehaald. Naast de casinogames en sportweddenschappen waarmee je wellicht al bekend bent, kun je namelijk ook wedden op allerlei andere zaken. Een daarvan is wedden op politiek ook een optie. Iemand uit het Verenigd Koninkrijk sloeg donderdag zijn slag. Er werd een weddenschap geplaatst op Biden en na een dag werd het nieuws bekendgemaakt dat hij – naar alle waarschijnlijkheid – de presidentsverkiezingen van 2020 gewonnen heeft. Echter zijn nog altijd niet alle stemmen geteld en zijn er meerdere onderzoeken naar stemfraude momenteel. Al lijkt het er op dit moment op dat Joe Biden de 46ste president van de VS gaat worden. Als dit de uitkomst is, dan is in het Verenigd Koninkrijk iemand daar heel blij mee.

Onbekende gokker behaalt megawinst op Biden

In Amerika is het niet toegestaan om op de verkiezingen in te zetten. Hoewel het met sportweddenschappen allemaal wat makkelijker wordt in het land, is dit nog steeds niet mogelijk. Maar in het Verenigd Koninkrijk wel en daar wordt volop gebruik van gemaakt. Veel mensen zetten in op de verkiezingen in Amerika. Op 29 oktober kwam er een inzet binnen van maar liefst 1 miljoen pond op Joe Biden. De winst zou zo’n 540.000 pond bedragen. Dit bedrag komt dus bovenop de inleg van 1 miljoen. Biden had tijdens de hele race reële kansen, maar op het moment van de inzet, was Trump juist weer aan het opkrabbelen.

De inzet van 1 miljoen pond is een van de grootste weddenschappen in de historie van Betfair. Eerder werd er 1,1 miljoen pond ingezet op Rafael Nadal tijdens de French Open van 2010. Ook werd er voor meer dan 1 miljoen gewed op Floyd Mayweather Jr. in een wedstrijd in 2017 tegen Conor McGregor. Inmiddels laten de 10 grootste weddenschappen via Betfair winnaars zien, Biden kan daar binnenkort ook aan toegevoegd worden. Er waren behoorlijk veel weddenschappen geplaatst op de Amerikaanse verkiezingen: bij Betfair werd er tot vorige week maandag al 274 miljoen ingezet, dus het uiteindelijke bedrag zal daar nog ver boven liggen.

Bij Betfair kun je inzetten tot er een winnaar bekend is gemaakt. Dit spel kan dus vele dagen duren, net zo lang als het tellen van de stemmen. De grootste politieke weddenschap tot nu toe was er eentje op Donald Trump in 2016. Hierbij werd 555.000 pond ingezet.

Zelf inzetten op politiek en andere zaken

Een hogere inzet maakt het spel spannender, maar het is uiteraard van belang om jezelf een limiet te stellen. Ook wanneer je wat lager inzet, kun je een fijne winst binnenhalen. Daarvoor moet je uiteraard wel de juiste keuze maken. Op onze bookmakers website vind je een overzicht met betrouwbare online bookmakers. Bij hen kun je met een gerust hart als Belg een gokje wagen!