Een nieuw kunstje van Louis van Gaal

26 juni 2021

Ken je hem nog? De inmiddels 70-jarige Nederlandse trainer Louis van Gaal kwam bepaald niet altijd sympathiek over als hij interviews gaf. Maar het was blijkbaar wel een vakman als je de clubs bekijkt waar hij als hoofdtrainer werd aangesteld: Ajax, Barcelona, Bayern München en Manchester United. Ook was hij de baas bij het Nederlandse elftal op het WK in 2014.

Telstar uitverkorene club?

Louis van Gaal was inmiddels gestopt met trainen, maar gaat het nu toch weer doen. De uitverkoren club is Telstar. Dat speelt niet in de hoogste divisie, maar Louis heeft er wel een band mee omdat hij 25 wedstrijden voor de club heeft gespeeld in zijn jonge jaren. Hij scoorde in die tijd een keer. Ook in zijn jaren als speler was Van Gaal succesvol, bij Ajax haalde hij de absolute top in Nederland. In het nationale elftal was hij minder succesvol. In België verdiende Van Gaal tevens zijn sporen als speler. Wellicht herinnert men zich hem nog bij Royal Antwerp FC. Daar speelde hij van 1973 tot 1977 in de Eerste klasse.

Louis moet winnen

Overigens zal Louis maar een wedstrijd op de bank zitten bij Telstar en jij kan die dag zijn assistent worden. Telstar heeft veel geld nodig om het supportershome te renoveren. Daarvoor is een loterij uitgeschreven waarbij 500.000 loten aan de man (of vrouw) zullen worden gebracht. De prijs van een lot is € 2,63 en je kan deze kopen via de website: louismoetwinnen.nl. De loterij is geheel legaal, want de Kansspelautoriteit heeft een eenmalige vergunning afgegeven. Loten kan je kopen tot 17 juli. Van de opbrengst gaat 86% naar het supportershome van Telstar en de resterende 14% naar goede doelen in Nederland.

De hoofdprijs

Er zijn diverse prijzen te winnen, zoals shirts, voetbalboeken en tickets voor evenementen. Het draait echter uiteraard allemaal om de hoofdprijs. De winnaar van de loterij mag tijdens een competitiewedstrijd van Telstar als assistent van Louis van Gaal naast hem op de bank plaatsnemen. Er is natuurlijk ook in België geen enkele voetbalkenner die de mogelijkheid zou willen missen om Louis te vertellen hoe het spelletje echt gespeeld moet worden. Maar in het zomerseizoen zijn er natuurlijk veel meer sporten om op in te zetten. Het EK komt inmiddels lekker op gang en op het gebied van Formule 1 gebeurt er ook van alles. Wil jij inzetten op je favoriete sport? Kijk dan in ons overzicht met betrouwbare bookmakers. Al deze bookmakers staan onder toezicht van de Kansspelcommissie, waardoor je er met een gerust hart een gokje kunt wagen.