Eindelijk een match voor golf en iGaming?

18 november 2020

De professionele golf heeft zich gedurende lange tijd afzijdig gehouden van iGaming. Eigenlijk had de golfsport een ietwat hautaine houding wat betreft de bookmakers. Zelfs sponsoring was geen goed argument om met de bookmakers in zee te gaan. De golfsport heeft zich in het achterliggende jaar echter bedacht en het lijkt tijd te zijn voor vernieuwing. Het aantal sportweddenschappen op golf stijgt vrij plotseling.

Voor het eerst zichtbare sponsoring in de golfsport

Tot dit jaar werd er in de golfwereld eigenlijk niet aan zichtbare sponsoring gedaan. Maar vanaf nu gaat daar verandering in komen. Deze week is er een toernooi waarbij er voor het eerst een logo op de pet gezien zal worden. Bryson DeChambeau heeft de eer om als eerste golfer zichtbare sponsoring van DraftKings op zijn pet te dragen.

Eigenlijk is het succes van iGaming in de golfwereld ook deels te danken aan de coronacrisis. Omdat er erg veel evenementen op het gebied van sport geannuleerd werden, zocht men naar andere mogelijkheden op het terrein van sport. In deze vreemde tijden is de online wereld een veilig alternatief en daarom besloot de golfsport zich hier ook in te mengen. Een bijkomend voordeel is dat de markt voor sportweddenschappen in Amerika snel gelegaliseerd wordt. Dat maakt het interessanter voor de golf om ook deel uit te maken van sportweddenschappen. De Professional Golf Association, afgekort tot PGA, heeft het beleid met betrekking tot sponsoring aangepast. Er wordt flink onderhandeld met tv-producenten met betrekking tot de odds voor live uitzendingen. De stijging in de weddenschappen op golf is hoger dan ooit. Soms is het zelfs verdrievoudigd.

Diverse mogelijkheden bij de bookmakers

Bij bookmakers zijn er verschillende mogelijkheden om te wedden op sport. Je kunt al lang van tevoren uitkomsten van wedstrijden voorspellen, maar je kunt ook live wedden. Dit is bij golf de meest gebruikelijke vorm van sportweddenschappen. Live wedden is wel iets waar je routine in moet krijgen. Dat er bij golf nog geen officiƫle meldingen zijn van vals spelen, is uiteraard wel een prettige wetenschap.

Zelf wedden op golf en andere sporten

Wanneer je zelf wilt wedden op golf of andere sporten, kun je terecht bij de bookmakers op deze website. De bookmakers in ons overzicht staan onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie, waardoor je erop kunt vertrouwen dat alles goed geregeld is. Bij deze bookmakers kun je vaak ook wedden op andere zaken, zoals politiek. Verder is een online casino een mogelijkheid.