Internationale kansspelmarkt blijft groeien

14 juli 2020

De internationale kansspelmarkt blijft groeien en dat is ook geen wonder, want er ontstaan steeds meer mogelijkheden. Er worden nog steeds nieuwe kansspelen ontwikkeld, maar ook de online wereld wordt steeds uitgebreider. De Kansspelautoriteit van onze noorderburen deed onlangs onderzoek naar de ontwikkeling van kansspelen in Nederland en daar steeg de markt in één jaar tijd met 4,7%. Er wordt de komende jaren nog een verdere stijging verwacht. Opvallend is dat de sportweddenschappen op internationaal niveau steeds populairder worden.

De kansspelmarkt verandert maar weinig

Loterijen zijn er al vrijwel sinds mensenheugenis en het is dan ook niet verwonderlijk dat die nog steeds een groot deel van de kansspelmarkt in beslag nemen. Ook kansspelautomaten zijn en blijven populair. De enige opvallende verandering bij onze noorderburen is dat de sportweddenschappen elk jaar populairder worden. De verwachting is dat dit op internationaal niveau en dus ook in België zal blijven toenemen. Dit komt waarschijnlijk doordat de online mogelijkheden steeds groter worden. Online wedden wordt in steeds meer landen legaal en daardoor is de drempel om op sporten te wedden vrijwel verdwenen.

Wat geeft de gemiddelde Europeaan uit?

De Nederlandse Kansspelautoriteit gaf ook Europese cijfers vrij. Daaruit blijkt onder andere dat de gemiddelde Europeaan zo’n 210 euro per jaar uitgeeft aan kansspelen. Verder geeft de gemiddelde Europeaan 76 euro per jaar uit aan loterijen. Dit hangt meestal samen met grote kerstloterijen of staatsloterijen. Sportweddenschappen zijn in opkomst en dat laat het Europese cijfer ook zien. Aan deze tak wordt per jaar gemiddeld zo’n 39 euro uitgegeven.

Online kansspelen

In België zijn de online kansspelen al een tijdje legaal en deze markt breidt zich ook nog steeds uit. De Kansspelcommissie houdt hier toezicht op, zodat je weet dat je met betrouwbare aanbieders te maken hebt. De online aanbieders die je op onze website vindt, staan allemaal onder toezicht van de Kansspelcommissie en hebben de juiste vergunningen. Daardoor kun je bij hen met een gerust hart een gokje wagen. Natuurlijk is het een goed idee om je eerst goed voor te bereiden. Wellicht weet jij die ene kansspelautomaat wel een keer naar je hand te zetten of kun jij door je goede inzicht in je favoriete sport een mooie winst maken. Wij wensen je alvast heel veel geluk in het spel!