Knikkeren voor je geld tijdens de Marble League

26 mei 2020

Wat begon als een simpel spel met knikkerbanen, is inmiddels een waar fenomeen geworden op het internet. Jelle zette het project op om beter om te kunnen gaan met zijn autisme. Al vanaf zijn jeugd werd hij gefascineerd door knikkerbanen. Hij heeft in 2006 een Youtube-kanaal opgericht dat inmiddels al 1.000.000 volgers heeft.

Op de professionele tour met de Marble League 2020

Wat begon als een simpele knikkerbaan bouwen, groeide al snel uit tot iets groots. Natuurlijk maakt een enkeling er een discussiepunt van of het wel een echte sport genoemd mag worden. Maar ook grote sporten als tennis en voetbal liggen wel eens onder vuur. Wat zijn de Marble Runs nu eigenlijk precies? Jelle bouwt knikkerbanen en deze worden de Marble Runs genoemd. Zijn Youtube-kanaal werd al in 2016 ontdekt door Greg Woods, een bekende Engelse commentator. Sinds hij commentaar onder de video’s plaatst, is het kanaal nog bekender geworden. Maar ook Jelle zelf gooide wat olie op het vuur, toen hij in 2009 het wereldrecord voor de langste knikkerbaan verbrak.

Marble Runs als een parodie op de sport

De knikkerbanen worden vandaag de dag vanuit professioneel oogpunt gebouwd, maar daar zit wel een knipoog bij. Sommige banen zijn een echte parodie op de bekende sporten. In eerste instantie heette de Marble Leagues de MarbleLympics; een verwijzing naar de Olympische Spelen. Het Olympisch Comité was hier echter niet van gecharmeerd en heeft er een klacht over ingediend. Daarom hebben Jelle en zijn broer Dion de naam gewijzigd in Marble League. Welke sporten er terugkomen in de knikkerbanen? Dat zijn bijvoorbeeld de off-road rally’s met motoren en auto’s. Kijk maar eens goed naar de Sand Rally’s. Ook de Formule 1 kun je met een beetje fantasie terugvinden in Marbula One. Geen wonder dat de Marble Runs internationale bekendheid verwierven. Vandaag de dag hebben ze zelfs zendtijd bij NBC Sports en ESPN. Leuk, want dit is tenminste een sport die doorgaat! De Marble Leagues van 2020 staan gepland voor 21 juni.

Wedden op sport

Nu de Marble Runs een sponsor hebben, verwachten zij binnenkort ook geld te gaan verdienen. Met geld maak je immers geld. Wellicht kun jij er ook een gokje op wagen via de betrouwbare bookmakers op onze website. Natuurlijk kun je bij de online bookmakers ook voor de bekende sporten kiezen. En ben je toe aan wat variatie, dan is het online casino een optie. De bookmakers die op deze website vermeld staan, zijn betrouwbaar en beschikken over de juiste licenties. Hoog tijd voor wat spanning in deze coronatijd, waarin we vooral thuis moeten zijn!