Krijgt Unibet een nieuwe eigenaar?

9 mei 2022

Unibet is een bekende bookmaker in België en valt onder beursbedrijf Kindred. In april 2022 heeft hedgefund Corvex een belang genomen van 10% in beursbedrijf  Kindred en het is daarmee in één klap de grootste aandeelhouder geworden. De baas van Corvex is Keith Meister en deze maakte meteen duidelijk dat hij plannen heeft met Kindred.

Volgens het activistische hedgefund moet Kindred verkocht worden aan een andere speler in de sector of een fusie aangaan waarbij de aandeelhouders kunnen scoren. Veel geduld heeft Meister daarbij niet. Het management van Kindred zit duidelijk niet op één lijn met Corvex. Hoewel het management aangeeft graag in discussie te gaan met aandeelhouders, ziet men meer toekomst in een zelfstandige ontwikkeling van Kindred en denkt daarmee ook de aandeelhouders de grootste dienst kunnen te bewijzen.

Wat is Corvex precies?

Er hangt een waas van geheimzinnigheid rond Corvex. Het fonds is in 2011 opgericht door Keith Meister, de voormalig rechterhand van miljardair Carl Icahn. Meesterbelegger George Soros stak meteen een half miljard in het fonds en momenteel wordt ongeveer $ 2,5 miljard beheerd. Keith Meister heeft zijn sporen al verdiend in de gokbranche. In de tijd dat hij voor Icahn werkte, werden onder meer de kwakkelende casino’s van Donald Trump overgenomen en was Icahn grootaandeelhouder van het befaamde Caesars. Het is derhalve geen grote verrassing dat Corvex zich nu ook meldt in de wereld van de online bookmakers. Het is overigens ook niet de eerste keer en wellicht is daardoor de reden al duidelijk.

Wat wil Corvex?

Corvex is sinds 2020 een van de grootste aandeelhouders in MGM Resorts. De VS lijkt de groeimarkt te worden voor online betting nu steeds meer Staten dat lijken te gaan legaliseren. Voordat de aankondiging over Kindred kwam deed MGM International al een bod op LeoVegas. Dit Zweedse bedrijf heeft een sterke marktpositie op het gebied van online kansspelen. Een bookmaker is LeoVegas echter niet. Indien MGM ook een grote naam op het gebied van bookmaking zoals Kindred zou kunnen overnemen, is dat een mooie combinatie. Er wordt overigens ook een andere potentiële koper genoemd: het Amerikaanse sportplatform Fanatics.

Zal de Belgische consument er iets van merken als Unibet wordt opgeslokt door een gigant in de VS? De meeste insiders denken dat het voor het wedden op sport weinig zal veranderen. Wellicht dat bij een overname de mogelijkheden om eens een gokje te wagen op typisch Amerikaanse sporten zal toenemen.