Welkom bij Bookmakers.be

Momenteel niet beschikbaar

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Als gevolg daarvan kunnen we momenteel ons betrouwbare overzicht van bookmakers voor België niet tonen.

Als u 24 jaar of ouder bent en in Nederland woont, kunt u terecht op onze Nederlandse website VoetbalGokken.nl. Daar vindt u een actueel aanbod voor Nederland.

KSC adviseert regering over wijzigingen in wet op kansspelen op afstand

2 juli 2022

Op 30 maart heeft minister van Justitie Vincent van Quickenborne advies gevraagd aan de Kansspelcommissie over de uitvoering van de wet op de kansspelen. Het gaat daarbij om verplichtingen waaraan de huidige en mogelijk toekomstige vergunninghouders zich moeten houden. Op dat verzoek heeft de KSC nu gereageerd met een 10-tal voorstellen om de richtlijnen beter aan te sluiten op de huidige realiteit. De twee belangrijkste adviezen betreffen:

1. Identificatie en toezicht op financiële gegevens

In ons land is het nog mogelijk om op basis van uitsluitend een paspoortnummer een account aan te maken en de verificatieprocedure door te komen. De KSC pleit voor een soort digitale identificatie zoals momenteel plaatsvindt bij IDIN. De controle zou sneller moeten plaatsvinden dan momenteel het geval is. Om te checken of inderdaad de eigenaar van de account speelt, stelt de commissie een tweefactorauthenticatie voor. Verder zouden betalingswijzen die anonieme stortingen mogelijk maken niet langer moeten worden toegestaan. Storting zou daardoor alleen mogelijk zijn indien de betaler kan worden geïdentificeerd. Het gebruik van bijvoorbeeld de paysafecard zou daardoor worden verboden.

2. Verplichte limieten en zorgplicht vergunninghouders

Wettelijke limieten zijn er in België momenteel nog niet. Wel is er een beperking wat betreft het storten op een account van € 200 per week, tenzij dat daar een ontheffing voor is verleend. De KSC acht echter veel meer verplichte limieten zinvol, zoals die ook al gelden in een aantal Europese landen. Daarbij kan worden gedacht aan overkoepelende limieten voor onder meer:

  • Storten
  • Spelen
  • Verlies

Omtrent de limieten en de periode waarvoor deze zouden moet worden ingesteld, heeft de KSC zich niet geuit.

Verder wil de commissie de zorgplicht beduidend verder uitbreiden voor de vergunninghouders. Deze zouden dan bijvoorbeeld verplicht moeten worden om:

  • Spelers te herinneren aan de limieten die overkoepelend zijn of zelf zijn ingesteld.
  • Problematisch gedrag op te merken en daarop actie te ondernemen.
  • Verplicht melden aan de KSC dat er problematisch gedrag is geconstateerd en hoe daarop is gereageerd.

3. Inzicht in problematisch gedrag van Belgische spelers

Vooral het derde punt is daarbij voor de KSC van groot belang, omdat daarmee inzicht zou kunnen worden verkregen in het problematisch gedrag van Belgische spelers. Overigens is niet duidelijk hoe hieraan praktische invulling moet worden gegeven. In Nederland hebben vergunninghouders al een dergelijke verplichting. Spelers zouden op basis van een dergelijke melding (na uitvoerig onafhankelijk onderzoek) uitgesloten kunnen worden van kansspelen voor een bepaalde periode. Sinds de invoering van het legale, online gokken bij de noorderburen is er geen enkele speler op basis van deze zorgplicht uitgesloten.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.