Megadeal in bookmakerswereld: 31 miljoen op tafel

17 februari 2020

Afgelopen week kwam Betsson Group groot in het nieuws. Het bedrijf maakte een nieuwe overname bekend. Het bedrag dat hiermee gemoeid is? 31 miljoen euro. En dat alleen al laat zien dat het niet zomaar een overname is. Betsson Group heeft de ogen goed de kost gegeven en een aantal belangrijke partijen bij het bestaande bedrijf ingelijfd.

Meer over Betsson Group

Het Zweedse bedrijf Betsson Group lijkt een korte geschiedenis te hebben, maar dat komt alleen maar door de naam. Deze is namelijk pas in 2006 verandert in Betsson. Voor die tijd heette het bedrijf onder andere AB Restaurang Rouletter en Cherryföretagen AB, afgekort tot Cherry. Het bedrijf werd opgericht door Bill Lindwall en Rolf Lundström. Vandaag de dag is Pontus Lindwall, de zoon van Bill, de CEO. Hij heeft die functie een tijdje niet vervuld, maar kreeg toch heimwee naar de toppositie en daarom is hij in 2017 opnieuw CEO geworden. In de tussenliggende periode was hij echter wel betrokken bij het bedrijf, maar dan in de vorm van voorzitter van de raad van bestuur. Nu hij weer CEO is, vervult Patrick Svensk deze functie.

De ambities van Betsafe Group

Betsson is al vele jaren bezig met spraakmakende overnames. Inmiddels zijn er al veel bedrijven uit de Europese gamemarkt overgenomen. Bekend is de overname van Jackpot247, SuperCasino en Vernons. Dit liep via een acquisitie van maar liefst 26 miljoen pond van de activa van NetPlay TV. Maar afgelopen week werd er maar liefst 31 miljoen euro op tafel gelegd, dus ook deze overname is niet te verwaarlozen.

De grootste deal in de bookmakerswereld?

Vrijdag werd het nieuws bekendgemaakt. Betsson Group gaat bookmakers van Gaming Innovation Group overnemen. Het gaat hierbij om de volgende bookmakers:

  • Thrills
  • Kaboo
  • Rizk
  • Guts

Dit zorgt ervoor dat Betsson Group nog steviger in de schoenen staat. Natuurlijk is dat een belangrijke reden voor de overname. Pontus Lindwall, CEO, gaf zelf aan dat dit een uitstekende mogelijkheid was voor de consolidatie van Betsson. Hij ziet veel potentieel voor de activa en dat blijkt uiteraard ook uit het bedrag van maar liefst 31 miljoen euro.

Een overname als die van Betsson Group toont weer hoe evident het is een goede naam te hebben als je je wilt profileren als bookmaker. Op deze website kom je uitsluitend betrouwbare bookmakers tegen met de juiste licenties. Deze staan onder toezicht van de Belgische Kansspelautoriteit.