Nederlandse voetbalclubs doen zaken met Unibet

30 november 2020

De Nederlandse krant de Telegraaf bracht vorige week het nieuws dat Ajax een deal zou sluiten met wedpartner Unibet. Met deze deal zouden enkele miljoenen gemoeid zijn voor de Nederlandse club. Unibet sloot in Belgie o.a. een hoofdsponsor-deal met Club Brugge, waarop het gokbedrijf prominent op de voorkant van het shirt naar voren komt. Hoewel het online gokken in Nederland tot op heden nog steeds niet legaal is, gaat de wetgeving hierop binnenkort veranderen. Vanaf maart volgend jaar zullen ook Nederlandse voetbalclubs hiervan kunnen profiteren.

Ajax sluit deal met Unibet, mogelijk AZ ook

De Telegraaf maakte bekend dat Ajax een deal gesloten zou hebben met Unibet. De overeenkomst gaat dan echter pas in maart 2021 in, op het moment van de legalisering. Vanaf dat tijdstip is het pas mogelijk voor Nederlandse clubs om samen te werken met gokbedrijven. De aanvraag zal door Unibet dan ook pas in maart worden ingediend. Wanneer de aanvraag is ingediend, mag er nog niet meteen reclame worden gemaakt, dus het is een stap voor de lange termijn. Men fluistert ook dat de club AZ eenzelfde deal gaat sluiten met Unibet. Hier is echter nog niets over bekend. De club wil, evenals Ajax, geen commentaar geven op de geruchten. Daarvoor zijn deze zaken nog te prematuur. Er zijn enkele luttele miljoenen gemoeid met deze deals.

Nog een miljoenendeal op stapel

In Nederland staat er nog een miljoenendeal op stapel. Holland Casino wil een deal sluiten met de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Zowel de voetbalclubs als de zender Fox Sports zullen hier geld aan gaan verdienen. De Telegraaf geeft aan dat de handtekeningen deze week gezet zullen worden.

Online wedden op sport in Belgiƫ

Nederland loopt op dit gebied achter de feiten aan. In Belgiƫ is het online wedden op sport al gedurende langere tijd gelegaliseerd en de miljoenendeals zijn allang gesloten. Je kunt bijvoorbeeld een gokje wagen voor de Jupiler Pro League. Volg de wedstrijden om het verloop beter te kunnen voorspellen en alle ins en outs van de spelers te kennen. Zo kun je veel beter voorspellen wie bijvoorbeeld de eerste gele kaart krijgt of wie volgens jou de eerste goal gaat maken. Wedden op sport is veel meer dan alleen wedden op de uitslag. Sla je slag met jouw kennis van de sport en sluit een weddenschap af bij een van de bookmakers op onze website. De bookmakers in ons overzicht staan allemaal onder toezicht van de Kansspelcommissie. Hierdoor heb je te maken met een vertrouwde partij.