Rapper Drake verliest een kapitaal met sportweddenschap

7 juni 2022

Aubrey Drake Graham is een Canadese rapper die sinds het uitkomen van zijn eerste album in 2010 tot de bekendste rappers ter wereld wordt gerekend. Overigens heeft het rappen hem geen windeieren gelegd. Hij behoort – naar verluidt- ook tot de 5 rijkste rappers ter wereld en zijn vermogen wordt geschat op $ 200 miljoen. Op zich is dat een uitzonderlijke prestatie omdat hij ook de jongste rapper van het vijftal is.  Drake houdt ook wel van wedden op sport en meldt vooraf als hij een bijzondere inzet doet.

Omdat hij zich nog niet eerder met de Formule 1 had bemoeid, besloot hij een kansje te wagen bij de grand-prix van Spanje. Hij zette ongeveer $ 220.000 op een overwinning van LeClerc. Inmiddels is de race geschiedenis en werd Max Verstappen de winnaar, terwijl de motor van de Ferrari van LeClerc het begaf. Als Drake zijn weddenschap had gewonnen zou de rapper ongeveer $ 355.000 hebben opgestreken, maar helaas voor hem raakte hij zijn gehele inleg kwijt. Drake beklaagde zich niet en gaf verder geen commentaar op zijn verlies.

Zijn de weddenschappen van Drake uitsluitend publiciteitsstunten?

Het is bekend dat Drake wordt gesponsord door een bitcoin-platform. Hij sluit ook alleen weddenschappen af bij een bookmaker die deze crypto-valuta accepteert. Uiteraard kan Drake met zijn enorme vermogen wel een verliesje dragen, maar het blijft sowieso boeiend om te zien hoe dergelijke weddenschappen aflopen. Bij eerdere pogingen heeft de rapper ook regelmatig goed geboerd. Daarbij zal de samenwerking met het cryptoplatform hem beslist ook een aardige duit opleveren.

Zijn grote gokkers overal welkom?

De meeste weddenschappen in België zijn op voetbal en de gemiddelde inzet is daarbij vaak niet groter dan een paar euro tot een paar tientjes. Maar ook in ons land zijn er grote gokkers die soms vele duizenden euro’s op een bepaalde weddenschap inzetten. Daarbij gaan ze echter in het algemeen niet zo te werk als Drake en mijden ze de publiciteit. Het is ook niet bij iedere bookmaker mogelijk om boven een bepaalde limiet in te zetten en met bitcoins kan je ook niet overal terecht. Het is wel bekend dat het grote geld voornamelijk wordt gespreid en niet op een enkele winnaar of uitslag wordt gezet. Door spreiding worden de winstkansen kleiner, maar het potentiële verlies ook. Juist daardoor zijn de weddenschappen van Drake voor zijn volgers zo bijzonder en komen die maar zelden elders voor.