Welkom bij Bookmakers.be

Momenteel niet beschikbaar

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Als gevolg daarvan kunnen we momenteel ons betrouwbare overzicht van bookmakers voor België niet tonen.

Als u 24 jaar of ouder bent en in Nederland woont, kunt u terecht op onze Nederlandse website VoetbalGokken.nl. Daar vindt u een actueel aanbod voor Nederland.

Wedden op Darts

Het voorspellen en plaatsen van een weddenschap op darts stijgt alsmaar aan populariteit!. Lees hier alles over wedden op darts en de vele beschikbare wedopties!

Direct vergelijkenarrow
Top 3
beste bookmakers

Gokken bij bookmakers op dartwedstrijden

Darts is echt zo’n sport dat je moet leren waarderen. Als je je nooit in deze sport hebt verdiept, blijf je gemakkelijk hangen in het eeuwige kroegimago. Een beetje pijltjes gooien met een biertje in de hand, wie heeft dat nu niet gedaan? Toch moet je de professionele dartsport niet onderschatten. De darters moeten namelijk van goeden huize komen om uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis te gaan. De druk is enorm als ze het podium opgaan, zeker als het om een groot toernooi zoals de World Grand Prix of The Masters gaat. Om de titel te kunnen winnen, moet elke pijl met precisie in het juiste vakje worden gegooid. Dat vraagt om opperste concentratie en razendsnel rekenwerk. De darters zijn zeker niet de enigen die volledig gefocust zijn op dat ene dartbord dat op het podium staat. Bij de grote wedstrijden en toernooien zijn de zalen vaak gevuld met duizenden toeschouwers en de sfeer zit er goed in. Alleen daarom al moet je absoluut eens gaan wedden op darts.

Ben jij al helemaal bekend met de regels het dartspel?

Wedden op darts begint met het kennen van de regels. In principe is het bij deze sport een strijd van man tegen man (of natuurlijk vrouw tegen vrouw). Er is één tegenstander en pas als die verslagen is, kan de winnaar door naar de volgende ronde van het toernooi. Daar wacht weer een nieuwe tegenstander en een nieuwe wedstrijd.

De regels van het darts zijn in de basis heel eenvoudig. Wat het ingewikkeld maakt, is al het rekenwerk. Bij een dartwedstrijd draait het om het winnen sets. Wie als eerste drie, vier of vijf sets op zijn naam heeft geschreven (het exacte aantal verschil per toernooi), wint de match. Om een set te winnen, moet een darter eerst meerdere legs binnenhalen. Bij zo’n leg beginnen de darters meestal met 501 punten, al zijn er ook wedstrijden waarbij het spel begint met 301 of 701 punten. De darter moet het puntenaantal zo snel mogelijk naar nul brengen. Hoe meer punten per beurt, hoe sneller dit gaat. Het is niet voor niets dat de triple twintigs door het publiek met gejuich worden onthaald. Maar een darter kan niet gedachteloos op die triple twintig blijven mikken. Er komt namelijk een punt dat het snelle rekenwerk het overneemt. Want om de leg uit te gooien, moet de darter aan één belangrijke regel voldoen: de laatste worp moet een double zijn. Dat is meteen de reden waarom precisie en rekenwerk de kern vormen van de dartsport. Als een pijl net in het verkeerde vakje terechtkomt, moet de darter opnieuw bepalen welke laatste worpen er nodig zijn. Het is te hopen dat de tegenstander geen voordeel haalt uit die ene misser en de leg alsnog weet te winnen.

Een sport met verrassend veel spektakel

Een simpele opsomming van de regels verleidt je misschien niet meteen tot een weddenschap. Toch is het darts spannender en spectaculairder dan je wellicht denkt. Dat begint al zodra de spelers de zaal inkomen en aan het publiek worden gepresenteerd. Alles wordt uit de kast gehaald om een onvergetelijke entree te maken. De rookmachine gaat aan, de muziek gaat op vol volume en de omroeper op het podium kondigt de twee sterren van de avond aan. De omroeper heeft sowieso een belangrijke rol in het darts. Hij is er om het publiek op te zwepen, bijvoorbeeld als een speler een indrukwekkende ‘one hundred and eightyyyy!’ gooit. Het darts krijgt hierdoor een soort showelement, al blijven de drie pijltjes, de twee spelers en dat ene dartbord de belangrijkste elementen van de wedstrijd.

Bij het wedden op darts bekijk je het vaak wedstrijd voor wedstrijd. Eén slechte avond kan ervoor zorgen dat een grote speler wordt uitgeschakeld in het toernooi en dat de kansen op de hoofdprijs zijn verkeken. Zelfs de gedoodverfde favoriet kan dit overkomen. In 2020 werd Michael van Gerwen als de nummer één van de wereld in de eerste ronde van The Masters al uitgeschakeld. ‘Mighty Mike’ kwam geen moment lekker in zijn spel waardoor hij de nodige uitgooien miste. De Brit Jonny Clayton ging er tot veler verrassing met de winst vandoor. Deze wedstrijd had je ongetwijfeld heel wat geld opgeleverd als je had ingezet op een overwinning voor Clayton. Toch zijn dit soort wedstrijden een redelijke uitzondering. Wees dus voorzichtig als je wilt inzetten op de underdog.

Wedden op toernooien van de PDC en BDO

De dartwereld is onderverdeeld in twee grote bonden, de PDC en BDO. Beide bonden organiseren hun eigen wedstrijden. Dat betekent ook dat alleen leden die zijn aangesloten bij de bond, mee mogen doen aan het betreffende toernooi. Kijk dus goed wie de concurrenten zijn voordat je gaat wedden op de winnaar van zo’n toernooi.

Van deze twee dartsbonden staat de Professional Darts Corporation het hoogst aangeschreven. Topdarters als Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross en James Wade spelen allemaal voor de PDC. En daar verdienen zij heel wat geld mee. Als het op prijzengeld aankomt, is het darts zijn imago als kroegsport flink overstegen. Het winnen van de finale in de PDC World Darts Championship levert meteen een half miljoen Britse pond op. Daarnaast ligt er vaak een extra bonus klaar voor elke 9-darter of voor de speler met de hoogste uitgooi. De bookmakers spelen hier natuurlijk handig op in. Zij bieden verschillende weddenschappen aan waarbij je je richt op alle facetten van de dartsport. Zet je geld in op de winnaar van de wedstrijd of van het hele toernooi. Of ga voor een hoger/lager weddenschap bij het aantal 180’s of 9-darters. Staat er een echte titelkandidaat tegenover een speler die nog maar net komt kijken? Ga dan eens voor een handicapweddenschap. Het is interessant om te zien of die absolute favoriet nog steeds wint als zijn tegenstander met een virtuele voorsprong aan de wedstrijd begint. Er zijn dus genoeg weddenschappen die een toernooi zoals The Masters, de Premier League Darts, de BDO World Trophy, de World Grand Prix of de Grand Slam of Darts extra spannend maken. Verdiep je in de spelers, hun kwaliteiten én in het toernooischema en het wedden op darts kan beginnen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.