Welkom bij Bookmakers.be

Momenteel niet beschikbaar

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Als gevolg daarvan kunnen we momenteel ons betrouwbare overzicht van bookmakers voor België niet tonen.

Als u 24 jaar of ouder bent en in Nederland woont, kunt u terecht op onze Nederlandse website VoetbalGokken.nl. Daar vindt u een actueel aanbod voor Nederland.

Wedden op Formule 1

Bij Formule 1 moeten inhaalacties, pitstops en bandenstrategie allemaal perfect samenvallen. Dat maakt wedden op Formule 1 dan ook zo reuze spannend!

Direct vergelijkenarrow
Top 3
beste bookmakers

Formule 1 gokken bij bookmakers

De opwarmronde zit erop en de auto’s rollen langzaam naar hun plek op grid. Zodra iedereen stilstaat, gaan de lichten op rood en het aftellen naar de start. Die paar seconden vragen om opperste concentratie. Want zodra de lichten op groen springen, valt er meteen veel te winnen én te verliezen. Eén inschattingsfout en de kans op winst is verkeken. Maar een goede start betekent echt niet dat het een makkelijke race wordt. De inhaalacties, pitstops en bandenstrategie: alles moet perfect samenvallen. Welkom in de wereld van het wedden op de Formule 1!

Een lang Formule 1-seizoen met heel wat mooie races

De Formule 1 is de absolute koningsklasse van de autosport. Iedereen met een voorliefde voor snelheid en een optimale samenwerking tussen mens en techniek, kan niet wachten tot de volgende race begint. Als je wilt wedden op de Formule 1 dan heb je in ieder geval heel wat mooie Grand Prixs om uit te kiezen. Albert Park in Australië, het Silverstone circuit in Groot-Brittannië, Interlagos in Brazilië en natuurlijk ons eigen Spa-Francorchamps: dit zijn nog maar een paar van de ruim twintig circuits is elk seizoen weer op het programma staan.

Het Formule 1-seizoen start traditiegetrouw halverwege de maand maart en eindigt rond 30 november. In die periode kun je vrijwel elke twee weken uitkijken naar een nieuwe race op een ander circuit. Het complete Formule 1-circus verplaatst zich namelijk na elk raceweekend naar een volgende baan. Dat houdt de wedstrijden spannend, want elke baan heeft zo zijn eigen charme. Een circuit met lange rechte stukken biedt kansen aan teams die het vooral van vermogen en snelheid moeten hebben. Bij een baan waarbij de coureurs juist de ene na de andere scherpe bocht tegenkomen, draait het meer om lef en behendigheid. Dit zijn immers de perfecte plekken om een concurrent in te halen. Maar het is ook de perfecte plek om de controle over de auto te verliezen als een inhaalactie niet gaat zoals gepland. En dat kan zomaar het einde van de race betekenen.

De perfecte drie-eenheid van techniek, coureur en team

Bij Formule 1 komt veel meer kijken dan je misschien denkt. Allereerst is er de wagen zelf. Al ruim voordat het seizoen begint, zijn de Formule 1-teams bezig met het verbeteren van hun auto. Het zijn hierbij de details die tellen. De teams gebruiken de wintermaanden om te testen of de verbeterde auto echt zo snel en aerodynamisch is als de berekeningen laten zien. Er wordt getest in windtunnels, maar natuurlijk ook op de circuits. Alles om een zo perfect mogelijke wagen af te leveren voor het nieuwe seizoen. Bij het ontwerp van de auto moeten de teams rekening houden met de richtlijnen die de FIA heeft opgesteld. Gebeurt dat niet, dan kan deze grote baas van de autosport op elk moment ingrijpen of ten minste een onderzoek instellen. Zo kwam Ferrari in 2019 eventjes flink onder een vergrootglas te staan doordat er geruchten de ronde deden dat het team op een ongeoorloofde manier extra brandstof in de motor pompte. Een overtreding van de technische reglementen, wat Ferrari een boete opleverde.

Hoewel een goede wagen essentieel is, mag je ook de rol van de coureur niet onderschatten. Hij is tenslotte degene die de auto naar de finish moet brengen. Met snelheden tot boven de 300 kilometer per uur racen de coureurs over de baan. Alleen met lef en het vermogen om de juiste momenten te kiezen lukt het om concurrenten in te halen of om ze achter zich te laten. Daarbij is het zaak om niet té veel risico te nemen. Een onbesuisde actie eindigt al snel in de grindbak of tegen de muur en dan valt er sowieso niets meer te winnen. Maar de coureur moet meer dingen in de gaten houden. Door alleen op volle snelheid te gaan en voortdurend allerlei acties op de tegenstander te doen, slijten de harde banden, mediums en softs behoorlijk snel. Banden sparen is het devies. Anders heeft de coureur daar aan het eind van de race flink wat nadeel van. Versleten banden zijn nu eenmaal een stuk trager dan wanneer ze in een goede staat zijn. Tot slot is er ook een grote rol weggelegd voor het team. Zij bedenken de strategie, voeren pitstops uit en moeten ervoor zorgen dat de coureur op het ideale moment binnenkomt als het gaat regenen en de droogweerbanden worden omgeruild voor intermediates of echte regenbanden. Alles moet kloppen, anders is de kans op het winnen van de Grand Prix snel verkeken.

Wedden op de Grand Prixs of op het kampioenschap

Vanaf het moment dat het eerste Grand Prix-weekend eraan zit te komen, kun je bij de bookmaker volop gaan wedden op Formule 1. Op de zaterdagen is het tijd voor de kwalificaties. In drie kwalificatierondes (Q1, Q2 en Q3) wordt de volgorde van de start bepaald. Dit geeft jou alvast een mooie kans op een eerste weddenschap. Want wie van de ongeveer twintig coureurs behaalt die felbegeerde pole position? Zodra de kwalificaties achter de rug zijn, kun je je blik gaan richten op de race van zondag. Voorspel de winnaar of ga voor een head-to-head weddenschap, waarbij je twee coureurs met elkaar vergelijkt. Ook kun je geld inzetten op het verschil tussen de nummer één en twee wanneer ze over de finish komen. Is het verschil kleiner dan een seconde of is het gat veel groter?

Elke race biedt voor de coureurs nieuwe kansen om punten binnen te sprokkelen. In de Formule 1 draait het namelijk niet alleen om winst in de Grand Prixs. Het kampioenschap is voor de topcoureurs nog veel belangrijker. Natuurlijk kun je daar ook op wedden bij de bookmakers. Lewis Hamilton, Charles Leclerc of toch Max Verstappen, wie denk jij dat kampioen wordt? Bij de kampioenweddenschap mag je zeker de teams niet vergeten. Formule 1 is voor een groot deel teamwerk. Aan het eind van het seizoen wordt het team waarvan beide coureurs gezamenlijk de meeste punten hebben binnengehaald, beloond met de constructeurstitel. Het zijn vooral grote teams zoals Ferrari, Mercedes en Red Bull die kans hebben op die constructeurstitel. Plaats je weddenschap en je hebt meteen een favoriet team om voor te juichen als de race bezig is!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.