Welkom bij Bookmakers.be

Momenteel niet beschikbaar

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Als gevolg daarvan kunnen we momenteel ons betrouwbare overzicht van bookmakers voor België niet tonen.

Als u 24 jaar of ouder bent en in Nederland woont, kunt u terecht op onze Nederlandse website VoetbalGokken.nl. Daar vindt u een actueel aanbod voor Nederland.

Wedden op Politiek

Het saaie imago van politiek is voorgoed voorbij wanneer je gaat wedden op politiek. Het maakt politiek opeens ook razend interessant om te volgen. Weet jij de volgende winnaar bij de verkiezingen te voorspellen?

Direct vergelijkenarrow
Top 3
beste bookmakers

Plaats weddenschappen op de politieke verkiezingen

Politiek heeft toch een wat saai imago. De kans is klein dat je je al maanden van tevoren verheugt op de volgende verkiezingen. Zelfs niet als je keurig aan elke oproep gehoor geeft. Maar er zijn momenten waarop je je opeens bewust wordt van de andere kant van de politieke wereld. Soms is politiek gewoon heel boeiend, wereld veranderend of misschien zelfs een beetje pijnlijk. Wat te denken van de jarenlange soap rondom de Brexit? Of kijk naar de fanatiek Twitterende president Trump, die na zijn verkiezing steeds weer hele groepen mensen tegen zich in het harnas weet te jagen. Zo zie je maar, de politiek heeft veel te bieden. En wellicht kun je er ook nog geld aan verdienen. Kortom, het is hoog tijd om te gaan wedden op politiek.

Wedden op uitslagen van verkiezingen in Europa

Brussel heeft heel wat invloed op de landen die zijn aangesloten bij de Europese Unie. Te veel zelfs, volgens sommige politieke partijen. Toch is de landelijke politiek zeker niet machteloos. Het is niet voor niets dat de partijen volop campagne voeren als de verkiezingen eraan zitten te komen.

Elk Europees land organiseert zijn eigen verkiezingen. Om de paar jaar is het weer zover en begint de strijd om de stoelen in de Kamer of het Parlement. Bij het wedden op politiek hoef je niet per se te wachten tot de Belgische verkiezingen op stapel staan. De bookmakers kijken namelijk naar de politiek uit verschillende delen van Europa. Al is de meeste aandacht gericht op het Verenigd Koninkrijk. Niet zo gek, want de Britten staan erom bekend dat ze graag overal op wedden. De bookmakers spelen daar handig op in door allerlei verschillende weddenschappen te organiseren over onderwerpen die ze in het Verenigd Koninkrijk belangrijk vinden. De Engelse politiek is daar zeker een onderdeel van. Zo kun je bijvoorbeeld wedden op de volgende partijleider van Labour of voorspel wie de volgende minister-president van Ierland wordt. Zelfs het burgermeesterschap van Londen is goed voor een weddenschap. Toch houdt het politieke spel van de bookmakers zeker niet op bij de grenzen van het Verenigd Koninkrijk. Verdiep je eens in de Europese verkiezingen of voorspel welke partij de grootste wordt in ons eigen land. Wedden op politiek geeft je goede reden om de verkiezingen nauwgezet te volgen.

Steek de oceaan over en richt je blik op Amerika

Europa is belangrijk, maar de Verenigde Staten is pas echt een grootmacht. Niet zo gek dus dat de hele wereld toekijkt als daar op politiek vlak wat gebeurt. De Amerikaanse verkiezingen zijn sowieso goed voor mooie weddenschappen. Het is wel belangrijk dat je op de hoogte bent van het systeem van de Amerikaanse politiek. Die wijkt toch behoorlijk af van wat we in België gewend zijn.

In de Verenigde Staten draait het politieke systeem in feite om maar twee partijen: de Democratische Partij en de Republikeinse Partij. Als het tijd is voor de echte verkiezingen, zijn er van alle presidentskandidaten nog maar twee over. Eén Democratische kandidaat gaat de strijd aan met één Republikeinse kandidaat. In het verleden hebben we al heel wat mooie politieke duels gezien. Het was George Bush tegen Al Gore, Barack Obama tegen John McCain en Donald Trump tegen Hillary Clinton. Als de strijd eenmaal begonnen is, maken de Amerikanen daar natuurlijk een waar spektakel van. De Amerikaanse vlaggen zijn niet aan te slepen en de meest fanatieke kiezers doen er alles aan om hún kandidaat te stenen. Maar voor de Republikeinse en Democratische kandidaat tegenover elkaar staan, zijn daar nog de verkiezingen binnen de partij. Bij de bookmakers begint het wedden op de Amerikaanse politiek dus al vroeg. Wie wordt de kandidaat voor de Democraten en wie vaardigen de Republikeinen af? En krijgt het Witte Huis een nieuwe bewoner of wint de huidige president wederom de verkiezingen? Bij de bookmakers kun je alle kanten op. 

Politiek is meer dan verkiezingen alleen

Bij het wedden op politiek ben je misschien meteen geneigd om in de verkiezingen te duiken. Maar politiek is echt meer dan verkiezingen alleen. Dat is wel te merken als je de lijst met openstaande weddenschappen bekijkt. Voorspel bijvoorbeeld wie de Nobelprijs voor de Vrede gaat winnen. Dat is ook politiek, maar dan anders. Ten tijde van de Brexit was het wedden op politiek al helemaal populair. Het begon met het referendum. Want zouden de Britten voor een vertrek uit de EU stemmen of toch niet? Naarmate de Brexit steeds meer een slepende kwestie werd, kwamen er meer een meer gekke wedopties bij. Vooral de tijd dat het nog zou duren voordat die Brexit een feit was, werd onderwerp van veel weddenschappen. Je durft nu vast niet meer te beweren dat wedden op politiek saai is.

Zo bereid je je voor op je politieke weddenschap

Op elke weddenschap die je bij een bookmaker aangaat, moet je je goed voorbereiden. Dat geldt ook voor politieke weddenschappen. Maar de voorbereiding is wel wat anders dan wanneer je gaat wedden op sport. Bij de bookmakers vind je namelijk geen handige statistieken die als leidraad voor je weddenschap kunt nemen. Bij het wedden op politiek zit er maar één ding op: volg het politieke nieuws van over de hele wereld en zorg dat je een goed beeld krijgt van wat er speelt. Op deze manier heb je een belangrijke eerste stap gezet richting een winnende weddenschap, al is dit absoluut geen garantie op succes.

Wedden op politiek kan heel winstgevend zijn

Politiek is misschien niet het eerste dat in je opkomt wanneer je wilt wedden bij een bookmaker. Toch is dat zonde, want er zitten mooie en vooral erg winstgevende weddenschappen tussen. Bij de Amerikaanse verkiezingen van 2016 hadden de meeste bookmakers niet voorzien dat Trump het presidentschap zou echt binnenhalen. Deze eigenzinnige Republikeinse zakenman met zijn uitgesproken mening werd door veel bookies nauwelijks serieus genomen. Maar dankzij grote achterban in een paar belangrijke staten én een Democratische kandidaat die bij velen niet helemaal in de smaak viel, kwam Trump uiteindelijk in dat Witte Huis te zitten. Deze voorspelling had gemakkelijk 15 keer je inzet kunnen opleveren. Dat maakt politiek opeens razend interessant om te volgen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.