Welkom bij Bookmakers.be

Momenteel niet beschikbaar

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Als gevolg daarvan kunnen we momenteel ons betrouwbare overzicht van bookmakers voor België niet tonen.

Als u 24 jaar of ouder bent en in Nederland woont, kunt u terecht op onze Nederlandse website VoetbalGokken.nl. Daar vindt u een actueel aanbod voor Nederland.

Wedden op Songfestival

Het jaarlijkse muziekspektakel Eurovisie Songfestival is onder veel mensen geliefd. Veel mensen kijken er vaak al een heel jaar naar uit. Bookmakers spelen steeds vaker een belangrijke rol bij het bepalen van de mogelijke winnaars! Wedden op het Songfestival is dan ook populair!

Vergelijk bookmakersarrow
Top 3
beste bookmakers

Belangrijke rol bookmakers bij bepalen ‘favoriet’ Eurovision Songfestival

De echte liefhebbers kijken er al een heel jaar naar uit: het Eurovisie Songfestival. Zodra de kaarten voor het evenement in de verkoop gaan, beginnen ook de eerste voorbereidingen voor het publiek. Het Songfestival is namelijk niet zomaar een evenement. Het liedjesfestijn vraagt om gekke outfits en natuurlijk die onmisbare vlaggetjes om mee te zwaaien. Het is niet alleen het publiek dat uitpakt. Ook door de acts op het podium wordt vaak alles uit de kast getrokken. Logisch, want ze hebben maar een paar minuten om een onvergetelijke indruk achter te laten. Ben jij fan van het Songfestival en zit je er elk jaar in mei weer helemaal klaar voor? Zet dan eens geld in bij een bookmaker. Zo wordt het Eurovisie Songfestival nóg spannender om te volgen. 

De act of toch de muziek: wat is belangrijker?

Bij het Songfestival is de act vaak belangrijker dan het liedje zelf. Vooral als er een heel spraakmakende act op het podium staat, is het voor de concurrentie lastig om deze te verslaan. Denk maar aan Conchita Wurst, oftewel de vrouw met de baard. Op het moment dat duidelijk werd dat deze act Oostenrijk zou vertegenwoordigen, dook de media er bovenop. En aandacht telt zwaar bij het Songfestival. Ook de Israëlische Netta profiteerde volop van alle berichten die er rondom haar kippenlied verschenen. Een spraakmakende act met veel veren en kippengeluiden en de winnaar was bekend. Toch zijn er in de afgelopen jaren een paar winnaars geweest die hebben bewezen dat goede muziek mensen echt kan verbinden. In 2017 was daar de Portugees Salvador Sobral die met zijn ingetogen lied Amar Pelos Dois veel harten wist te veroveren. In 2019 lukte het de Nederlander Duncan Laurence om zijn muziek het werk te laten doen en zo de winst binnen te slepen. Bij het Songfestival kan het werkelijk alle kanten op. Al weten de bookmakers vaak ruim van te voren waar de winst naartoe gaat. 

Van de halve finale naar de finale

Wedden op het Eurovisie Songfestival betekent dat je je kunt verheugen op een mooie week ergens halverwege de maand mei. Aan de opzet wordt al jaren amper gesleuteld. We zien daarom standaard twee halve finales voordat het tijd is voor de grote finale. De eerste halve finale vindt plaats op de dinsdag voorafgaand aan de finale van zaterdag. De tweede halve finale staat op de donderdag ingepland. Via loting wordt bepaald welk land op welk moment moet optreden. Een gunstige loting (dat wil zeggen in het tweede deel van de avond) kan zomaar het verschil maken.

Bij de halve finales geven niet alle landen acte de présence. De landen die financieel behoorlijk bijdragen aan het evenement, mogen rechtstreeks door naar de grote finale. Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland worden daarom wel de Grote Vijf genoemd. Ook het organiserende land hoeft zich niet druk te maken over die halve finale. De grote finale van zaterdag lonkt, ongeacht hoe goed of slecht het lied wordt ontvangen. 

Voorspel de winnaar óf richt je op de act die puntenloos blijft

Er zijn heel wat bookmakers die aandacht besteden aan het Songfestival. Het is wel zo dat er op het ene wedplatform veel meer variatie aan weddenschappen te vinden is dan op het andere. Vooral bookmakers met Britse roots pakken graag uit als dit evenement eraan zit te komen. Bovendien neemt het aanbod altijd toe als de datum van het Songfestival eenmaal dichterbij komt.

Vrijwel elke bookmaker heeft die ene belangrijkste weddenschap bovenaan de lijst staan. Want wie gaat het Songfestival eigenlijk winnen? Voordat de winnaar bekend wordt, is het natuurlijk eerst tijd voor de halve finales. Bij de bookmakers kun je geld inzetten op de landen die zich kwalificeren voor de finale. Bij die grote finale van zaterdag kun je qua weddenschappen alle kanten op. Voorspel bijvoorbeeld welke Scandinavische act het hoogst eindigt. Traditiegetrouw doen de Scandinavische landen het goed bij het Songfestival (wie herinnert zich ABBA niet?), dus houd vooral Zweden en Noorwegen in de gaten. Het kan ook interessant zijn om naar het onderste deel van het scorebord te kijken. Want zijn er misschien landen die puntenloos blijven? Voor de act zelf is dit ongetwijfeld een enorme teleurstelling. Maar jij kunt een mooi geldbedrag winnen als je voorspelling uitkomt.

Quoteringen als goede graadmeter voor de winnaar

Het Songfestival gaat pas echt leven als de week van de halve finales en finale is aangebroken. Maar het loont zich om al veel eerder je voorspelling door te geven. De bookmakers passen de quoteringen namelijk steeds weer aan. Allereerst gaan ze uit van de reputatie die de landen hebben op het Songfestival. Zodra de artiesten en liedjes bekend worden gemaakt, maken ze alvast een eerste balans op. Daarna is het wachten op de repetities. Een artiest die op basis van alleen het liedje niet zo goed scoort, kan flink stijgen in de peilingen als de act heel bijzonder is. Zijn de halve finales eenmaal geweest, dan kunnen de bookmakers de quoteringen nog een keer goed bijschaven. Vooral de loting speelt een rol. Het moment van optreden is nu eenmaal heel belangrijk bij het Songfestival. Een eerste act is snel weer vergeten en bovendien zit lang niet iedereen dan al klaar voor het liedjesfestijn. Optreden in de tweede helft van de finale, dat is wat de acts willen. 

De quoteringen van de bookmakers zijn wel een goede graadmeter voor het verloop van het Songfestival. Wat betreft de winnaar hebben ze het regelmatig bij het juiste eind. Wacht dus niet met inzetten tot de bookmaker hun definitieve oordeel hebben geveld. Geef gewoon op tijd jouw winnaar door óf ga eens voor een van de andere wedopties. Wat voor weddenschap er ook op je wedbriefje staat, de puntentelling wordt sowieso razend spannend. Alle landen die mogen stemmen geven één voor één hun punten door. Je ziet de punten langzaam oplopen, hopelijk in jouw voordeel. Als de winnaar rond middernacht eindelijk bekend is, kun jij misschien ook wel een feestje vieren. Wedden op het Songfestival zorgt in ieder geval voor een heerlijke tv-avond. Nu de champagne nog en je bent klaar om je overwinning te vieren!

toggle off
Gokreclame uitschakelen.