Welkom bij Bookmakers.be

Momenteel niet beschikbaar

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Als gevolg daarvan kunnen we momenteel ons betrouwbare overzicht van bookmakers voor België niet tonen.

Als u 24 jaar of ouder bent en in Nederland woont, kunt u terecht op onze Nederlandse website VoetbalGokken.nl. Daar vindt u een actueel aanbod voor Nederland.

Wedden op Wielrennen

Wielrenners zijn al vroeg bezig met welke grote rondes ze dit jaar gaan rijden. Denk aan de Tour de France, de Giro d’Italia en de Spaanse Vuelta mag je ook zeker niet onderschatten. Ook het plaatsen van weddenschappen is ook populaire tijdbesteding tijdens wielerrondes.

Direct vergelijkenarrow
Top 3
beste bookmakers

Gokken bij bookmakers op wielrennen

Alle wielerfans kijken reikhalzend uit naar het moment dat de Tour de France van start gaat. De renners leggen in drie weken tijd honderden kilometers op de fiets af. Soms op vlak terrein, waarbij een etappe eindigt in een massasprint. Maar natuurlijk zijn er ook de ritten in de bergen, die voor een echte uitputtingsslag zorgen. Als de Tour de France bezig is, gaat het wielrennen opeens onder veel sportliefhebbers leven. Maar het is zonde als je de sport alleen volgt zodra de Tour van start gaat. Er zijn namelijk nog veel meer grote rondes en eendaagse klassiekers die de moeite waard zijn om op te wedden. Nestel jezelf voor de tv en zie hoe wedstrijd zich ontvouwt als de wielrenners door het Franse, Spaanse, Italiaanse of Belgische landschap rijden. Wedden op wielrennen is spannend, maar kan ook heel rustgevend zijn… 

Wedden op grote wielerrondes en eendaagse klassiekers

Veel profrenners zijn al vroeg bezig met die ene belangrijke vraag: welke grote rondes gaan ze dit jaar rijden? Er is keuze uit drie. Zo is er natuurlijk de Tour de France, maar de Giro d’Italia en de Spaanse Vuelta mag je ook zeker niet onderschatten. Bij al deze rondes is het peloton zo’n drie weken weg. Op een paar rustdagen na staat er elke dag weer een nieuwe etappe te wachten. Ritten van 200 kilometer die eindigen in een massasprint worden afgewisseld met tijdritten en bergetappes. Meedoen aan de Tour, Giro of Vuelta vergt veel van de wielrenners. Logisch dus dat ze vaak een keuze moeten maken en niet alle drie de rondes kunnen rijden. Aangezien de Tour de France toch de meeste aanzien heeft, bieden de Giro en Vuelta kansen voor andere renners. Al is winst in de ronde van Spanje of Italië vaak wel een opmaat voor toekomstige successen in de ronde van Frankrijk.

De drie weken Tour, Vuelta en Giro bieden heel wat kans op mooie etappes. Maar er zitten ook dagen tussen dat er gewoon weinig gebeurt en dat het peloton nauwelijks vooruit te branden is. Dat is wel anders bij de eendaagse klassiekers, zoals Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik, Milaan-San Remo en de Waalse Pijl. Hier hebben de renners maar één rit om zich te bewijzen. Wedden op zo’n eendaagse klassieker vraagt daarom om een heel andere benadering dan wedden op een grote ronde. Zo’n eendaagse klassieker is bovendien wat onvoorspelbaarder dan de etappes in de Tour en Vuelta. Voor de echte sportwedder vormt dat natuurlijk een mooie uitdaging. 

Elke wielerkoers leidt tot mooie weddenschappen

Een voetbalwedstrijd is in 90 minuten klaar. Bij bokswedstrijden is winnaar zelfs nog veel sneller bekend. Neem je liever rustig de tijd om een hele middag van een sport te genieten? Wedden op wielrennen is dan absoluut een uitkomst. In de eerste kilometers doen de renners het vaak kalm aan. Maar dat duurt nooit lang. Er komt vanzelf een punt waarop de eerste renners een poging doen om bij het peloton weg te komen. Zelfs als dat lukt, is het maar afwachten of ze die voorsprong kunnen uitbreiden en vasthouden. Als de kopgroep klein is en het peloton zet alles op alles om ze terug te halen, dan is het bijna onmogelijk om vooruit te blijven. De kracht van de groep is simpelweg te groot. Dat sterke peloton is vooral aanwezig op een vlak parcours. In een bergachtig gebied valt de groep snel uiteen en is het meer ieder voor zich. Een rit in de Alpen is dus heel anders dan een rit die de renners door een redelijk vlak landschap brengt.

De bookmakers hebben altijd heel wat wielerweddenschappen online staan, ongeacht wat voor koers eraan zit te komen. Bij de meest populaire weddenschap richt zich op de winnaar. Het kan gaan om de winnaar van een eendaagse koers, van een etappe uit de Vuelta óf om de winnaar van de hele Tour. Bij de grote rondes kun je je ook richten op de renners die het bergklassement, jongerenklassement of het puntenklassement voor de beste sprinters winnen. Wil je eens iets anders op je wedbriefje invullen dan de naam van de winnaar? Ga dan bijvoorbeeld voor een head-to-head weddenschap. Hierbij zet je twee renners tegenover elkaar en je kijkt wie van hen het eerst over de finish komt. Het hoeft niet om de absolute kanshebbers te gaan. De head-to-head weddenschap is juist interessant als je twee Belgische ploeggenoten of twee renners uit de achterhoede tegenover elkaar wilt zetten. Ook het tijdverschil aan de finish zorgt voor mooie weddenschappen. Eindigt de nummer twee ver achter de winnaar of zitten er maar een paar seconden tussen? Je moet het verloop van de wedstrijd goed in kunnen schatten om deze weddenschap te winnen

Wie wint, de renner of toch de hele ploeg?

Bij het wedden op wielrennen moet je je altijd bewust zijn van de heersende hiërarchie. De wielersport werkt met ploegen, en binnen zo’n ploeg heeft iedere renner zijn eigen rol. Zo is er de kopman die naar voren wordt geschoven bij de grote rondes. Maar er zijn ook renners die de hoofdprijs moeten binnenhalen als er hoogstwaarschijnlijk een massasprint komt. Wielrennen is in feite een ploegenspel, zeker in de grote rondes. De renners die kans maken om te winnen, moeten zoveel mogelijk ondersteund worden door de knechten binnen de ploeg. De kopman wordt uit de wind gehouden, wordt naar voren gereden en moet vooral zo min mogelijk energie verspelen tot hij er alleen voor komt te staan. Uiteindelijk moet deze kopman de klus afmaken, maar heeft wel de hulp van zijn ploeggenoten nodig om in de perfecte positie te komen. 

De hiërarchie binnen een ploeg is leidend. Een knecht mag niet zomaar een etappe in de Vuelta pakken als zijn kopman ook in een kansrijke positie zit. Het is daarom essentieel dat je precies weet welke rol elke renner binnen een ploeg speelt. Verdiep je daarnaast in de specialiteit van de kanshebbers. Wie zijn de echte klimmers in de bergen en wie durven op volle snelheid naar beneden te razen? Kijk ook naar de weersomstandigheden. Regen, hitte of harde wind: de ene renner kan hier nu eenmaal beter mee omgaan dan de andere. Zorg dus dat je zoveel mogelijk informatie verzamelt voordat je gaat wedden op wielrennen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.