Welkom bij Bookmakers.be

Momenteel niet beschikbaar

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Als gevolg daarvan kunnen we momenteel ons betrouwbare overzicht van bookmakers voor België niet tonen.

Als u 24 jaar of ouder bent en in Nederland woont, kunt u terecht op onze Nederlandse website VoetbalGokken.nl. Daar vindt u een actueel aanbod voor Nederland.

Strijd der titanen – Champions League

15 mei 2023

Op 16 en 17 mei valt de beslissing welke teams de finale om de Champions League zullen spelen. Dat is altijd het hoogtepunt in het Europese voetbalseizoen en dat zal dit jaar niet anders zijn.

De eerste finalist Champions League

De ene finalist lijkt al bekend te zijn. De blauwzwarten van Inter Milan wonnen verrassend de uitwedstrijd tegen de roodzwarten van AC Milan en staan met één been in de finale. Het opmerkelijke is dat beide voetbalgrootmachten uit Milaan gebruik maken van hetzelfde stadion. Wie er thuis speelt is te zien aan de overwegende kleur die de supporters dragen. Indien Inter Milan op 16 mei de stadsgenoten van scoren weet af te houden, staan er ook naar verwachting twee Nederlanders in de finale: Denzel Dumfries en Stefan de Vrij behoren meestal tot de basisselectie van Inter.

Manchester City lijkt favoriet

De andere halve finale spreekt echter meer tot de verbeelding. Het kwam tot een 1-1 gelijkspel in Madrid. Daardoor lijkt Manchester City in het voordeel ten opzichte van Real Madrid op 17 mei. Maar de koninklijke witten hebben zich wel eerder uit moeilijke situaties weten te redden en zijn de afgelopen jaren zeer succesvol geweest. Het is ook de strijd tussen het de club met de meeste cups in Europa (Real) en het team dat met geld van oliemiljardairs de Champions League voor de eerste keer wil binnenhalen.

Dit jaar is City ook de grote favoriet en de hoop rust op de schouders van een man: Erling Braut Haaland. Nu heeft de Noorse superspits ook beslist schouders die wel een last kunnen dragen. In zijn eerste seizoen bij Manchester City verpulverde hij diverse Engelse records op het gebied van het maken van doelpunten. Er lijkt geen maat te staan op de jonge Noor. In Madrid werd hij echter in toom gehouden door de verdediging van Real en scoorde hij niet, ongewoon voor hem dit seizoen. Maar City heeft nog meer spelers op topniveau onder andere Nathan Aké. De Nederlandse international kon niet meedoen in Madrid vanwege een blessure, maar lijkt op tijd hersteld voor de thuiswedstrijd.

Spannende finale verwacht

Eigenlijk denken de experts dat de strijd tussen Real Madrid en Manchester City de finale al is. Over twee wedstrijden lijken de Italiaanse opponenten niet opgewassen tegen een van beide andere halve finalisten. Maar in een wedstrijd kan er van alles gebeuren en kunnen kleine details beslissen. De finale zal derhalve zeker ook een spannende worden, ongeacht de ploegen die deze gaan spelen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.