UK Gambling Commission en Facebook slaan de handen ineen

13 oktober 2020

Het adverteren op de sociale media staat steeds meer in de aandacht. Dat geldt ook voor advertenties die het online wedden betreffen. Uiteraard zijn hier vele richtlijnen voor gesteld, niet uitsluitend in België, maar wereldwijd. Het is opvallend nieuws dat de UK Gambling Commission en Facebook nu op dit gebied gaan samenwerken. Zij willen de richtlijnen voor online advertenties aanpassen.

Facebook en nieuwe richtlijnen voor de advertenties

Het SBC News kwam deze week met het bericht dat Facebook en de UK Gambling Commission met elkaar in gesprek zijn gegaan om de advertentiemogelijkheden op Facebook aan te passen. De advertenties kunnen meer gericht worden op de consument, diens voorkeuren en veiligheid. De UK Gambling Commission pleit voor reclame van betrouwbare bookmakers. Dit maakt niet alleen het online gokken veiliger, maar zorgt er ook voor dat Facebook meer betrouwbaar wordt voor de consument. Verder dienen consumenten zelf te bepalen hoe vaak zij een bepaalde advertentie zien op Facebook, die aan het gokken gerelateerd zijn. Zo zijn de advertenties op Facebook veel gerichter dan daarvoor en worden ze niet snel als storend ervaring. Of de Kansspelcommissie in België dezelfde lijn gaat volgen, is nog niet duidelijk, maar het zou een goede voorzet zijn voor meer gerichte reclame voor online wedden.

Gerichte reclame voor bookmakers zorgt voor een goede basis van het online gokken. Advertenties zijn vaak een heikel punt in deze sector. Het is dan ook niet verkeerd wanneer de Kansspelcommissie dit meer zelf in de hand zou houden. Het zou dan ook niet verrassend zijn wanneer zij in de voetsporen van de UK Gambling Commission treden en een deel van deze aanpak zullen overnemen.

Vertrouwd online een gokje wagen

De reclames op internet volgen is niet altijd de juiste manier. Daarom hebben wij een platform opgericht waar als regel geldt dat de bookmakers in ons overzicht onder toezicht staan van de Kansspelcommissie. Daardoor kun je erop vertrouwen dat de bookmakers op onze website voldoen aan de voorwaarden. Bij hen kun je bijvoorbeeld wedden op sport, maar ook deelnemen aan een online casino. In coronatijden is het online gokken beslist een leuke besteding van een vrije avond, maar ook na de coronatijd zal het een populaire vorm van vrijetijdsbesteding blijven. Waag je online een gokje, zorg er dan voor dat je dit bij een Belgische bookmaker doet en welke je kunt vinden in ons vergelijkingsoverzicht op onze website.