Unicum: de eerste sportweddenschap vanuit de ruimte

20 september 2021

Het zal maar weinig mensen zijn ontgaan dat er een soort race bezig is om ruimtetoerisme  populair te maken. Op 17 september was het weer de beurt aan SpaceX voor een ruimtevlucht. Deze leek al op de soort reisjes dat de grote baas van SpaceX, Elon Musk, voor ogen heeft. Voor een pittige prijs worden burgers op een hoogte van ongeveer 100 kilometer boven het aardoppervlakte gebracht. Op die hoogte is er gewichtloosheid en kan de kromming van de aarde worden gezien. In de ruimte blijft de raket slechts een paar minuten totdat de terugreis alweer begint. Het is niet geheel duidelijk of de deelnemers nu ook het begeerde astronautenspeldje krijgen.

BetMGN maakt vlucht nog meer bijzonder

De vlucht was ook bedoeld als promotie voor een goed doel: St. Jude Children’s Research Hospital. De kapitein van de vlucht kreeg de mogelijkheid om twee sportweddenschappen te plaatsen bij BetMGM vanuit de ruimte. De weddenschappen, beide goed voor $ 4.000, waren daarmee de eerste die geplaatst werden vanuit die bijzondere locatie. Jared Isaacnan was daarmee de eerste mens die een gokje waagde dat zijn oorsprong niet op aarde heeft.

BetMGN is opgetogen over deze bijzondere gokjes

Ook voor BetMGM was het een bijzonder moment en dat maakte de topman van het bedrijf ook duidelijk met een verklaring. Het was bij BetMGM tot vier jaar geleden alleen nog maar mogelijk om weddenschappen af te sluiten vanuit de staat Nevada, inmiddels kan iedereen uit het heelal ook een gokje wagen. Hij wenste Jared Isaacman veel succes met zijn weddenschappen en hoogte dat hij goed zou scoren voor het goede doel: St. Jude Children’s Research Hospital.

Hoe gaat het met de weddenschappen?

In Amerika is ook voetbal de belangrijkste sport om op te wedden naar dan wel American Football via de NFL. Het zal dan ook geen verbazing wekken dat Isaacman zijn twee keer $ 4.000 op deze sport heeft ingezet. Deze promotionele weddenschappen maakten ook duidelijk dat er vele opties zijn bij het wedden op sport.

De eerste weddenschap was een succes. Isaacman had gegokt op een score van 40,5+ voor het Washington Football Team tegen de NewYork Giants. Dat betekende bijna $ 8.000 voor het goede doel. De volgende weddenschap kan meer dan $ 250.000 opbrengen. Daarvoor moeten de Philadelphia Eagles dit jaar kampioen van de NLF worden. Gelet op de odds is die kans niet bijzonder groot. Maar niets is onmogelijk, en dat is ook de charme van wedden op sportwedstrijden.