Voetbalcompetities in mei weer van start

5 mei 2020

Het is geen nieuws dat de voetbalcompetities over de hele wereld al enige tijd stil liggen. Daar word je als voetballiefhebber natuurlijk niet blij van. Maar nu is er nieuws waar we wel vrolijk van kunnen worden: de kans is groot dat de competities binnenkort weer van start zullen gaan. Portugal is een land wat beslist een voorloper is op dit gebied.

Portugal hervat voetbalcompetitie in mei

In Portugal kwamen ze afgelopen week beslist met goed nieuws voor voetbalfans. De competitie wordt namelijk in mei weer hervat, als alles gaat zoals gepland. Op 30 april kwam premier António Costa met dit nieuws. Er mag nog geen publiek bij de wedstrijden zijn, maar toch is het weer een stap vooruit in de terugkeer naar het ‘normale leven’ in het voetbal. Het is duidelijk dat er wel nieuwe, strenge voorwaarden worden gesteld voor de wedstrijden plaatsvinden. Naast het leeg blijven van de tribunes,  is het ook de bedoeling dat alle spelers getest worden voor zij aan de competitie deelnemen. Bovendien geldt er een gezondheidsprotocol, onder toezicht van het ministerie van Volksgezondheid. Op dit moment is FC Porto de leider, maar Benfica zit de club nauw op de hielen, met slechts één puntje achterstand. Overigens blijft het even bij dit goede nieuws, omdat andere sporten nog niet van start zullen gaan in Portugal.

Wanneer start het internationale voetbal weer?

België was een van de eerste landen die de voetbalcompetities wilde beëindigen. Dit besluit is echter nog steeds niet genomen. Zal de competitie alsnog van start gaan als andere landen nu dit voorbeeld geven? De wereld lijkt zich zeker weer te herstellen van deze crisis, maar het is nog steeds allemaal niet zonder risico. Voor alles op het normale niveau ligt, zal er dan ook nog wel wat tijd verstrijken. Toch is het nieuws uit Portugal een positief teken. Wellicht kunnen we binnenkort meer wedstrijden verwachten. Formule 1 komt ook met positief nieuws. Waarschijnlijk starten de races in augustus weer, ook zonder publiek. Maar dat betekent wel dat er weer gewed kan worden op sporten. Op deze manier kun je de wedstrijden intens mee beleven.

Wedden op voetbal of andere sporten

Ga je binnenkort weer inzetten op een goede speler of club? Dan is het goed om van de resultaten bij te houden en alle nieuwsberichten te volgen. Begin daar nu vast mee. Zodra het wedden op fysieke sporten weer mogelijk is, kun je via de online bookmakers op deze website weer een gokje wagen.