Welkom bij Bookmakers.be

Momenteel niet beschikbaar

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Als gevolg daarvan kunnen we momenteel ons betrouwbare overzicht van bookmakers voor België niet tonen.

Als u 24 jaar of ouder bent en in Nederland woont, kunt u terecht op onze Nederlandse website VoetbalGokken.nl. Daar vindt u een actueel aanbod voor Nederland.

Wat zijn bookmakers?

Een weddenschap plaats je bij een bookmaker

Een bookmaker is simpelweg een online wedkantoor. Een paar jaar geleden moest je nog naar een wedkantoor in de stad of bij stadion als je wilde gaan wedden op een sportwedstrijd. Gelukkig is het inmiddels een stuk makkelijker geworden. Je hoeft alleen nog maar in te loggen op de website van de bookmaker en alle weddenschappen verschijnen al op het scherm. Het kan gaan om wedstrijden die in de toekomst worden gespeeld én om voetbalwedstrijden die al bezig. Want elke bookmaker heeft tegenwoordig wel een aparte sectie met live weddenschappen.

Versla jij de bookmakers?

Bij een online weddenschap speel je in feite tegen de bookmaker. Deze bookmaker maakt namelijk een eigen inschatting van de wedstrijd. En jij bepaalt vervolgens of je deze weddenschap aandurft. De bookmaker hoopt uiteraard zo min mogelijk geld uit te keren. Al lukt dat lang niet altijd. Er zijn genoeg voorbeelden van mensen die veel geld winnen met online weddenschappen.

De rol van de Belgische Kansspelcommissie

Sinds de opkomst van internet wordt er al online gegokt. Maar tot 15 juli 2011 was dat eigenlijk illegaal. Hierdoor was er geen enkele controle op wat er online gebeurde. Om het gokken in goede banen te leiden, besloot de regering om de Wet op de Kansspelen aan te passen. Vanaf de zomer van 2011 werd online gokken eindelijk legaal in België.

Door de legalisering is het gokken bij een online bookmaker een stuk veiliger geworden. De Belgische Kansspelcommissie heeft daar een belangrijk aandeel in. Hun beleid is namelijk gericht op de bescherming van de gokker en financiële transparantie. Daarnaast controleren zij de bookmakers streng. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Want sinds het legaal is om geld in te zetten op voetbalwedstrijden zijn er al heel wat speler én bookmakers bijgekomen.

Bij welke bookmakers kunt u legaal gokken?

In België is er een gereguleerde gokmarkt. Daarom moet elke bookmaker in België over een officiële licentie beschikken. Zo is de F+ vergunning bedoeld voor online aanbieders van sportweddenschappen. Wij weergeven alleen een overzicht van de beste en meest betrouwbare online bookmakers voor België. Daarom kom je op Bookmakers.be alleen maar bookmakers tegen die over deze vergunning beschikken. Op deze manier weet u zeker dat u een betrouwbare partij kiest.

Helaas is het echt onmogelijk om een complete lijst van legale bookmakers te geven. Dat komt simpelweg omdat het aantal gokbedrijven zich nog steeds verder uitbreidt. Maar bij deze bookmakers zit u in ieder geval goed:

Op zoek naar een geschikte bookmaker

Veilig en legaal gokken is natuurlijk belangrijk. Toch is dat niet het enige waar u op moet letten. Want welk type weddenschappen biedt een bookmaker aan? Hoe zit de website in elkaar? En hoe hoog is de bonus voor nieuwe spelers? Bij elke bookmaker is dit weer anders. Het is dus verstandig om u eerst eens rustig te oriënteren voordat u zich ergens inschrijft.

De bookmaker bepaalt de odds

Bookmakers hebben een belangrijke taak: ze bepalen de hoogte van de odds. Deze odds (oftewel quoteringen) vertellen u twee dingen. Ten eerste ziet u aan dit getal hoeveel winst u kunt maken. Als de odds op 3.40 staan dan krijgt u €3,40 uitgekeerd voor elke euro dit u inzet. Mits uw voorspelling uitkomt natuurlijk. Ten tweede vertellen de odds u ook hoe hoog de bookmakers de kansen van een team inschatten. Hoe hoger de odds, hoe kleiner kans dat het team gaat winnen. Volgens de betreffende bookmaker tenminste. Want elke bookmaker bepaalt zelf de hoogte van de odds.

De onderlinge verschillen zijn over het algemeen klein. Al zijn ze er wel. Zo staat de ene bookmaker bekend om de relatief hoge odds, terwijl de ander meestal laag inzet. Beginnende gokkers letten hier vaak niet op. En dat is zonde. Ongemerkt loopt u namelijk een heleboel geld mis.

Welke bookmaker kiest u?

U heeft inmiddels al heel wat informatie van ons gekregen. Misschien hoopt u zelfs dat wij u kunnen vertellen welke bookmaker het beste is. Was het maar zo eenvoudig. Bij uw zoektocht naar een geschikte bookmaker gaat het uiteindelijk maar om één ding: wat zijn uw eigen wensen? De ene bookmaker blinkt uit in een extra groot aanbod (mét Asian Handicap en 3 Way Handicap). De andere bookmaker is er juist trots op dat de odds hoger zijn dan bij veel concurrenten.

Begint u net met wedden op voetbal? Dan kunt u het beste letten op de gebruiksvriendelijkheid van de website. En als u tussen twee bookmakers twijfelt dan kan de welkomstbonus zomaar de doorslag geven. Het gaat dus niet om de vraag welke bookmaker het beste is. Maar het gaat er wél om dat u er één vindt die bij uw wensen past.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.