Wat zijn de Nederlandse ontwikkelingen voor online gokken?

10 december 2020

In België is het online gokken al vele maanden legaal, maar in Nederland ligt dit nog wat anders. Wat is er precies legaal als het over online wedden gaat en waar staat de Nederlandse Kansspelautoriteit? Er wordt volop getwijfeld over wat er legaal is en wat niet.

Wat is nu legaal op het gebied van online gokken?

In België is online gokken gewoon legaal. Daarbij moet je wel checken of de aanbieder een licentie heeft gekregen van de Kansspelcommissie. Doe je dat niet, en kies je een partij zonder licentie, dan zou je een boete kunnen krijgen. Deze boetes lopen op tot € 25.000,-. In Nederland is het online gokken nog niet legaal. Ook hier worden wel spellen aangeboden, bijvoorbeeld van buitenlandse aanbieders. De aanbieders zouden hier echter ook een vergunning moeten hebben, en momenteel worden die helemaal nog niet verstrekt. In 2021 gaat dit echter veranderen.

Wat verandert er in 2021?

In België verandert er helemaal niets, maar in Nederland staat er wel een grote verandering op de planning. De KSA, de Nederlandse Kansspelautoriteit, gaat vanaf 2021 toezicht houden op het aanbod aan online kansspelen. Daarvoor hebben zij in de afgelopen tijd een controledatabank opgezet. Hierin komen near real time gegevens te staan. De Kansspelautoriteit kan zo bijna live de speelgegevens zien. Dit maakt de controle gemakkelijker.

Krijg je ook een boete als je illegaal online gokt?

Als speler krijg je in Nederland nu nog geen boete wanneer je bij een partij zonder licentie gokt. Maar dat zegt niet dat het je niet evenveel geld kan kosten als een boete. Er is namelijk een risico dat de partij waar jij voor kiest de winst helemaal niet uitbetaalt. Dat is een risico wat geen enkele gokker wil lopen. In België is het risico dubbel: je krijgt hier namelijk mogelijk wél een boete van de Belgische Kansspelcommissie wanneer je gokt bij een bedrijf zonder licenties.

Veilig online gokken bij de juiste bookmakers

Veilig online gokken doe je bij de bookmakers die onder toezicht staan van de Kansspelcommissie. Wij houden dit scherp in het oog en de aanbieders op onze website beschikken allemaal over de juiste licenties. Of je nu wilt gokken op sport, een avondje wilt doorbrengen in een online casino of een andere online weddenschap wilt sluiten, dit kan allemaal bij de bookmakers in ons overzicht. Kies voor een betrouwbare partij en waag een gokje!