Wedden op de Amerikaanse presidentsverkiezingen

2 november 2020

De presidentsverkiezingen in Amerika staan in het middelpunt van alle belangstelling momenteel. Wereldwijd volgt men op de voet wat de ontwikkelingen zijn en wie er de komende vier jaar aan het hoofd van dit machtige land zal staan. Zal het Trump weer worden of heeft Biden meer kans? De peilingen zijn meestal niet erg betrouwbaar, dat hebben we de vorige keer wel gemerkt toen de strijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump heel anders afliep dan menigeen had verwacht.

Politieke weddenschap sluiten via bookmakers

Bookmakers waar je kunt wedden op sport en waar je in een online casino kunt spelen, zijn wellicht bekender. Maar er zijn ook bookmakers waar je een gokje kunt wagen op andere zaken, bijvoorbeeld op het politieke vlak. Eerder haalden we de baby van Boris Johnson al aan: wordt het een jongetje of meisje en hoe gaat het kindje heten? Degenen die toen hebben gegokt dat het een jongetje zou worden, hebben een mooie winst binnen gesleept. Wedden op politiek is echter nog een vak apart. Daarvoor worden van tevoren allerlei voorspellingen gemaakt en laten we uiteraard de peilingen niet vergeten. Door al het nieuws dat je hierover krijgt, ben je vaak al beïnvloed, waardoor je ‘gekleurd’ de weddenschap aangaat.

De Nieuw-Zeelandse partij PredictIt is een toonaangevende website op het gebied van politiek. De site wordt gezien als een trader, waarbij de weddenschappen de ‘aandelen’ zijn. Er zijn echter wel heel strenge eisen waaraan dit bedrijf moet voldoen. Zo mogen er niet meer dan 5000 gebruikers aan een weddenschap meedoen en is er een maximum van 850 dollar. PredictIt ziet men als meer betrouwbaar dan de gewone peilingen. Er wordt namelijk minder invloed uitgeoefend op de deelnemers en zij volgen de meerderheid van de kiezers niet. Volgens de deelnemers van PredictIt, is de uitslag van de presidentsverkiezingen overduidelijk. Biden krijgt 70% van de stemmen, terwijl Trump het met slechts 30% moet doen op deze website. Gaat Biden er in werkelijkheid ook met de eer vandoor? Wie wordt volgens jou de winnaar?

Wedden op politiek en sport

Op deze website vind je een mooi overzicht met betrouwbare bookmakers. Hier kan je Belgische bookmakers vergelijken in één handig overzicht. Deze bookmakers staan onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie. Of je dus een gokje wilt wagen op sport of op politiek, bij deze bookmakers zit je altijd goed. Laat je niet leiden door de mening van de meerderheid en ga af op jouw gevoel!