Wedden op drone-races: een nieuwe hype?

18 januari 2021

In de VS lijkt er een nieuwe hype te ontstaan rondom de populaire drone-races. Inmiddels is het in vijf Amerikaanse Staten mogelijk om via een app een gokje te wagen op deze races. De drone-race is een relatief nieuw fenomeen en nu kan er door toeschouwers dus ook gewed worden op de uitkomst. De dronepiloot die als eerste de finish weet te bereiken, is de winnaar.

Hoe werken drone-races?

Een drone-race is een race waarbij een drone ingezet wordt, maar uiteindelijk draait het allemaal om de talenten van de piloot. Het is geen eenvoudige snelheidsmeting, maar er wordt een ingewikkeld parcours afgelegd, waar een amateur alleen maar vol bewondering naar kan kijken. De drone krijgt allerlei obstakels voor zich en het gaat niet alleen om snelheid, maar ook om wendbaarheid. Dat is ook te zien aan de beelden, die soms bepaald duizelingwekkend zijn. De drone-piloot draagt een soort VR-bril waarmee hij live de beelden ziet die de drone filmt. Daar moet je dus beslist een sterke maag voor hebben. Ook het publiek kan vaak inzage krijgen in deze beelden.

Drone Racing League gaat samenwerken met DraftKings

Drone Racing League heeft de officiële wedstrijden in het beheer en werkt sinds kort samen met DraftKings. Dit bedrijf is gespecialiseerd in wedden op fantasy sports, virtuele sporten. Het wedden op deze drone-races verloopt via een nieuwe app voor op je smartphone of tablet. In de staten West Virginia, Tennessee, New Hampshire, Colorado en New Jersey wordt deze app al volop gedownload en gebruikt. DraftKings verwacht echter dat zij binnenkort gaan uitbreiden in de Verenigde Staten. Ook voor de wereldwijde markt ziet het bedrijf kansen. De drone-sport is namelijk zeer hoopgevend: er wordt sneller geld ingezet dan bij andere sporten. Ook in Europa kun je dus wellicht binnenkort een gokje wagen op drone-races.

Gokken op drone-races en andere sporten

Wordt het wedden op drone-races binnenkort ook een hype in België? Het zal niet lang meer duren voor we antwoord op deze vraag kunnen geven, als het aan DraftKings en Drone Racing League ligt. Tot die tijd kun je gewoon wedden op allerlei andere sporten, via de betrouwbare bookmakers op onze site. Op deze site vind je uitsluitend bookmakers met de juiste licenties. Deze staan dus allemaal onder toezicht van de Kansspelcommissie. Waag jij binnenkort een gokje op voetbal of de Formule 1 of ga je een avondje naar het online casino?