Wedden op sport: een recordomzet op komst

22 mei 2021

Het EK voetbal werpt zijn schaduw al vooruit. Daarbij speelt uiteraard ook mee dat België tot de favorieten wordt gerekend. Er zal dan ook naar verwachting een recordomzet worden behaald bij online weddenschappen op sport. Inmiddels wordt er niet meer alleen gewed met inzet in de familie- en kennissenkring. Het gebeurt ook bij online bedrijven die de drempels hebben verlaagd zodat je binnen de kortste keren een weddenschap kan plaatsen, zelfs via de smartphone. Wedden op sport is ook de eenvoudigste optie die online wordt aangeboden. Je hoeft geen software te downloaden of in de cloud te spelen. Het simpel doorgeven van jouw weddenschap is voldoende.

Waarom is het wedden op sport zo populair?

Het is bekend dat er een aantal professionele gokkers zijn die vanwege hun kennis van de sport daarmee hun boterham hopen te verdienen. Maar bij de meeste weddenschappen in ons land is de eventuele winst die gemaakt wordt een leuke bijkomstigheid. Het geeft ook extra plezier om te weten dat de uitkomst van een wedstrijd ook een extraatje via een weddenschap kan opleveren. Hiermee kan je het ook extra spannend maken door samen met familie en kennissen een gokje te wagen.

De kansen op een grote winst

In hoeverre je een groot bedrag met het wedden op sport kunt verdienen is uiteraard afhankelijk van de keuzes die jij maakt. Als je een fan bent van de Formule 1 zal het duidelijk zijn dat je geen grote winst kan maken met een kleine inzet op Lewis Hamilton of Max Verstappen. Er wordt immers momenteel verwacht dat een van beide de meeste races gaat winnen. Af en toe worden er grote bedragen ingezet op een van beide coureurs. Dat houdt echter ook risico’s in. Er zijn overigens in het verleden ook grote winnaars geweest met een kleine inzet op sport.

De grote winnaars

De grootste winnaar van een weddenschap op sport in België was iemand die niets van de paardensport wist. Hij voorspelde de nummers 1 tot 5 van de Grote Prijs van Frankrijk. Daarbij koos hij niet voor de favorieten maar buitenbeentjes. Zijn voorspelling was correct en voor € 2 ontving hij bijna € 150.000. Een tweede legendarische weddenschap vond plaats in Groot-Brittanië. Rory McIlroy wedde dat zijn zoon het open golftoernooi van Engeland zou winnen. Die zoon was op dat moment 15 jaar. Op zijn 25e lukte het Gerry. Zijn vader ontving voor de ingezette £ 300 ongeveer € 250.000. Een knap staaltje vertrouwen in je kind.

Nu er een recordomzet verwacht wordt, is er misschien wel een nieuwe grote winnaar op komst. Ga jij ook inzetten op het EK voetbal? Of op een van je andere favoriete sporten? Op onze website vind je een overzicht van betrouwbare bookmakers die je eenvoudig kunt vergelijken met elkaar in onze bookmaker vergelijking.