Wordt The Athletic overgenomen?

10 november 2021

The Athletic is een mediabedrijf dat aan sportverslaggeving doet in Noord-Amerika en Engeland . Ongeveer een jaar geleden werd een magische grens overschreden met meer dan 1 miljoen abonnees. Sindsdien wordt er gezocht naar een partner in de vorm van een fusie of een overname. Om die reden werd al gesproken met Axios en de New York Times. Dat liep in beide gevallen op niets uit. Een van de redenen zou zijn dat het prijskaartje van The Athletic wel erg hoog lijkt met $ 750 miljoen. Inmiddels lijkt er interesse te zijn vanuit de sector van gokken op sportwedstrijden en niet bepaald de allerminste.

Draftkings en Fanduel overwegen overname The Athletic

Draftkings en Fanduel zijn de twee grootste Amerikaanse bedrijven in sportweddenschappen. Nu The Athletic moeite lijkt te hebben om een overname te realiseren in de media onderzoeken deze exploitanten de mogelijke voordelen van een overname. Analisten in de VS verwachten dat de markt voor sportweddenschappen en Igaming in 2030 een omvang zal hebben rond de $ 30 miljard. Dat zou met name gerealiseerd worden door een combinatie van online aanbieders in combinatie met mediabedrijven op het gebied van sportverslaggeving.

In 2021 deed Draftkings al investeringen in mediabedrijven, waaronder $ 50 miljoen in Meadowklark Media. Ook toonde het belangstelling in Score Media & Gaming,. Dit mediabedrijf werd echter voor $ 2 miljard gekocht door Penn National Gaming. Het toont de interesse die er in de markt is. Met de overname van The Athletic zouden Draftkings en Fanduel een grote slag kunnen slaan.

De prijs als probleem?

Hoewel het belang van consolidatie in de sector evident lijkt en de potentiële overnemende bedrijven diepe zakken hebben, is de overname volgens analisten nog geen gelopen race. Een jaar geleden werd The Athletic nog geschat op een waarde van $ 500 miljoen. Daar is derhalve 50% bijgekomen, terwijl het aantal abonnees beslist niet met hetzelfde percentage is gegroeid. Bij eerdere overnamegesprekken is gebleken dat de prijs niet echt onderhandelbaar is. Een bedrag van bijna $ 750 per abonnee is beslist een erg hoge inzet.

Als het op sportweddenschappen aankomt, neemt vooral Engeland vaak het voortouw. Dat land heeft nu eenmaal een grote traditie als het aankomt op wedden op sport (en vele andere zaken). Het is echter beslist logisch om te veronderstellen dat ook in België de combinatie van sportmedia en gokken belangrijk gaat worden. Een trend die voor gokkers en beleggers iets is om in de gaten te houden gedurende de komende jaren. Online een sportweddenschap sluiten? Dat kan via de bookmakers op onze website.