Club Brugge heeft Unibet als nieuwe shirts hoofdsponsor

15 juni 2019

Club Brugge heeft sinds dit seizoen een nieuwe shirt hoofdsponsor. En niet zomaar een hoofdsponsor. Het betreft namelijk het bekende gokbedrijf Unibet. Met de shirtsponsor deal heeft Club Brugge de naar eigen zeggen grootste commerciële samenwerking aan de haak geslagen.

Kritiek vanuit buitenaf op nieuwe sponsordeal

Het is niet alleen maar hosanna met de nieuwe shirtsponsor die Club Brugge heeft binnen weten te slepen. Er luid namelijk ook kritiek op een sponsor uit de gokbranche. Het zou gokken en het plaatsen van weddenschappen bevorderen. Iets waar, zo zeggen sommige althans, een voetbalclub zekere gepaste afstand van zou moeten nemen.

Uiteindelijk is Unibet een betrouwbare partij gebleken met een respectabele naam. Daarbij voert Unibet.be een officiële licentie uitgegeven door de Belgische Kansspelcommissie voor het aanbieden van online casino spellen en sportweddenschappen.

De commercieel directeur Bob Madou van Club Brugge had er het volgende over te zeggen: “Het is de realiteit dat de goksector één van de beste sponsors is op dit moment”, en vervolgde zijn betoog met: “Ik heb alle begrip voor mensen die dit problematisch vinden, maar weddenschappen zijn een stuk van de voetbalbeleving, net zoals bier dat is. Wij kozen voor Unibet omdat zij de beste van de klas zijn. Ze willen zich onderscheiden door hun ethische en morele manier van omgaan met gokken”

Deal levert Club Brugge 6 miljoen per jaar op

Bij de krant De Tijd hebben ze weten te achterhalen dat de hoofdsponsor maar liefst een bedrag van €6.000.000 jaarlijks betaald om pontificaal op het blauw/zwarte shirt te mogen staan. Een geweldige bedrag en zelfs drie keer zo hoog vergeleken met de vorige sponsor Daikin.