Welkom bij Bookmakers.be

Momenteel niet beschikbaar

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Als gevolg daarvan kunnen we momenteel ons betrouwbare overzicht van bookmakers voor België niet tonen.

Als u 24 jaar of ouder bent en in Nederland woont, kunt u terecht op onze Nederlandse website VoetbalGokken.nl. Daar vindt u een actueel aanbod voor Nederland.

Wedden op Boksen

Maak gevechten nog spannender met het plaatsen van weddenschappen op bijvoorbeeld Glory kickboksen, UFC en andere bokswedstrijden!

Direct vergelijkenarrow
Top 3
beste bookmakers

Gokken op boksen bij bookmakers

We kennen allemaal de beelden van een scheidsrechter die gebogen over een gevloerde bokser staat. Met zijn vingers begint hij te tellen. Eén, twee, drie, vier… de bokser heeft tien seconden om weer bij zinnen te komen en om het gevecht te vervolgen. Gebeurt dat niet, dan eindigt de wedstrijd met een knock-out en mogen de handen van de tegenstander omhoog. De winnaar is bekend en de volgende rivalen mogen de ring in. Een avondje boksen kijken levert je ene na de andere mooie wedstrijd op. Maar je moet niet fijngevoelig zijn als je wilt gaan wedden op boksen. Dit is een harde sport, waarbij regelmatig bloed vloeit en blauwe plekken ontstaan. Toch is het niet zo dat boksers alleen maar hard hoeven te slaan om de winst binnen te halen. Bij deze sport komt snelheid bij kijken en vergeet ook het tactische spel niet. Juist die elementen zorgen ervoor dat steeds meer sportliefhebbers gaan wedden op boksen.

Er komt veel kijken bij het winnen van een bokswedstrijd

Zelfs als je geen groot kenner van de bokswereld bent, zijn er wel een aantal namen die je zeker kent. Muhammed Ali (oftewel Cassius Clay) wordt door velen gezien als de grootste bokser uit de geschiedenis. Dat is ook niet zo gek, want hij heeft in zijn carrière heel wat indrukwekkende gevechten afgeleverd. Muhammed Ali is echt niet de enige grote bokser uit de geschiedenis. Mike Tyson, Joe Frazier, Floyd Mayweather en Evander Holyfield: ze hebben allemaal heel wat gevechten én prijzen gewonnen.

Om zo’n gevecht te winnen, moeten de boksers vol concentratie de ring ingaan. Natuurlijk, er wordt van de opkomst een waar spektakel gemaakt met harde muziek en luid gejuich. Maar een topbokser laat zich hier niet door afleiden. Hij weet dat hij zijn concentratie niet mag verliezen als het gevecht eenmaal van start gaat. Eén moment van onoplettendheid en de tegenstander ziet ongetwijfeld zijn kans schoon. Bij het boksen draait het om klappen uitdelen én een zo goed mogelijke verdediging om zo min mogelijk klappen te incasseren. Met de bokshandschoenen voor het gezicht dribbelen de boksers heen en weer en delen ze de ene na de andere stoot uit. De ene keer is het vol raak, de andere keer lijkt de stoot bedoeld om de tegenstander uit de tent te lokken. Want als die tegenstander een fout maakt, is dat een perfect moment om toe te slaan. Snelheid is daarbij essentieel. De tegenstander verrassen en tactisch nadenken over de volgende actie helpt een bokser om te winnen. Alleen brute kracht is niet genoeg in de wereld van het profboksen.

Gewichtsklassen, pittige boksronden en controversiële jurybeslissingen

Als je gaat wedden op boksen dan moet je natuurlijk precies weten wat de regels zijn. Een belangrijke regel is dat boksers alleen het gevecht met elkaar mogen aangaan als de strijd fysiek gezien eerlijk is. De bokswereld werkt daarom met gewichtsklassen. Zo zijn er onder andere de vedergewichten, lichtgewichten en zwaargewichten. Elke gewichtsklasse heeft zijn eigen helden. Zorg dus dat je goed weet in welke categorie de boksers vallen als je een weddenschap bij de bookmaker aangaat.

Als de boksers eenmaal tegenover elkaar in de ring staan, hebben ze meerdere rondes om zich te bewijzen. Bij de meeste toernooien en wedstrijden staat het maximale aantal rondes op twaalf. Elke ronde duurt drie minuten, waarna de boksers steeds een minuut de tijd hebben om zichzelf bij elkaar te rapen. Altijd zijn daar de trainers/verzorgers die met een handdoek en een bidon de ring inlopen en die die minuut tegelijkertijd gebruiken om hun boksers wat aanwijzingen te geven. Of moed inpraten, dat kan natuurlijk ook. Want als de wedstrijd vordert neemt de vermoeidheid toe en kunnen er gemakkelijk fouten insluipen. Het voetenwerk loopt minder soepel en de verdedigende houding verslapt zo nu en dan. De kans op flinke voltreffers van de tegenstander neemt dan toe. Maar een echte topbokser geeft alleen op als hij knock-out op de grond ligt. Is er geen sprake van een knock-out? Dan ontpopt boksen zich opeens als een echte jurysport. Na elke ronde beslist de jury welk van de twee boksers het beste was. Uiteindelijk wint degene die in de meeste rondes de jury wist te overtuigen. Dit zorgt soms voor controversiële uitkomsten en voor het publiek is dat een mooie reden om flink wat ongenoegen te uiten over deze jurybeslissing. 

Geld verdienen met (wedden op) boksen

Een topbokser kan behoorlijk goed verdienen aan zijn sport. Vooral bij de zwaargewichten is het prijzengeld hoog. Al gaat er ook in de lagere gewichtsklassen flink wat geld om. In de bokswereld weten ze gewoon heel goed hoe ze gevechten moeten hypen. De wedstrijd tussen Floyd Mayweather en Manny Pacquiao verscheen op de affiches als de ‘Fight of the Century’ en ‘Battle for Greatness’. Deze termen kwamen niet zomaar uit de lucht vallen. Mayweather was op dat moment wereldkampioen geweest in vijf verschillende gewichtsklassen, en Pacquiao zelfs in acht. Met twee boksgrootheden in de ring zaten er op zaterdag 2 mei 2015 miljoenen mensen voor de tv om het gevecht te volgen. De wedstrijd werd in twaalf ronden beslist in het voordeel van Mayweather, die zo’n vijf miljoen dollar per minuut op zijn bankrekening kon bijschrijven.

Bij het wedden op boksen zijn de bedragen wat bescheidener. Maar dat mag de pret niet drukken. Er zijn namelijk heel wat interessante weddenschappen die je bij de bookmakers kunt aangaan. De bokswereld is onderverdeeld verschillende bonden, zoals de WBC, WBA, WBO en IBF. Deze bonden organiseren allemaal hun eigen toernooien, waarbij de strijd om de wereldtitel natuurlijk de belangrijkste is. Voorspel alvast wie er kampioen wordt of richt je op de losse duels. Bij de vele boksduels kun je inzetten op de winnaar, maar ook bijvoorbeeld op het aantal gespeelde rondes. En denk je dat de match met een knock-out wordt beslist of niet? Geef je voorspelling door aan de bookmaker en het aftellen naar de wedstrijd kan beginnen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.