Welkom bij Bookmakers.be

Momenteel niet beschikbaar

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Als gevolg daarvan kunnen we momenteel ons betrouwbare overzicht van bookmakers voor België niet tonen.

Als u 24 jaar of ouder bent en in Nederland woont, kunt u terecht op onze Nederlandse website VoetbalGokken.nl. Daar vindt u een actueel aanbod voor Nederland.

Bookmakers Vergelijken

In ons bookmaker vergelijkingsoverzicht vind je een zeer gevarieerd legaal aanbod van Belgische bookmakers. Iedere bookmaker is anders en vergelijken is dan ook raadzaam. Zo vind jij de beste bookmaker voor jouw weddenschap!

De beste bookmakers vergelijken voor België

Twintig jaar geleden was het wedden op sport nog heel overzichtelijk. Je liep gewoon een plaatselijke vestiging van een bookmaker binnen en je gaf je voorspelling door. De keuze voor een bookmaker was in die tijd ook snel gemaakt. De locatie was gewoon belangrijker dan wat het wedkantoor eventueel te bieden had. Dat is anno nu wel heel anders. Het online aanbod in België is gigantisch en dat betekent ook dat je bookmakers moet gaan vergelijken voordat je een account aanmaakt. Ga je voor Betfirst, Unibet, Bwin, Bet777, Ladbrokes, Napoleon, Betcenter of toch voor Bingoal? Het fijne is dat al deze bookmakers in principe heel geschikt zijn voor iedereen die wil wedden op sport. Maar je kunt wel degelijk een verkeerde keuze maken. Om dat te voorkomen, sla je natuurlijk aan het vergelijken! 

Bookmakers vergelijken: is dat echt nodig?

Als je net komt kijken in de wereld van het online sportwedden, dan heb je misschien alleen maar vluchtig een paar websites van de grote bookmakers bekeken. In België wordt een groot aantal van deze bekende bookmakers met landelijke licentie aangeboden. Zo op het eerste gezicht lijken alle wedplatforms sterk op elkaar. Oké, de indeling van het platform verschilt iets en elk wedkantoor heeft zijn eigen huisstijl. Maar verder is een bookmaker gewoon een bookmaker, toch? Als je beter kijkt, ontdek je al snel dat het anders zit. Hoewel alle bookmakers precies dezelfde taak hebben (het aanbieden van sportweddenschappen), mogen ze namelijk zelf beslissen hoe ze die taak uitvoeren en waar ze de nadruk op leggen. De één zet vooral in op toegankelijkheid en een goede bereikbaarheid van de klantendienst, terwijl een andere bookmaker kiest voor hoge quoteringen of een snel en goed functionerend mobiel platform. Gelukkig maar, want hierdoor heb je keuze en kun je op zoek naar die ene bookmaker die perfect aansluit bij jouw manier van wedden. Advies is ook om altijd voor een Belgische bookmaker te kiezen. Je speelt hierdoor beschermt en onder toezicht van Belgische autoriteiten.

Door de vele verschillen is het echt nodig om bookmakers in België te vergelijken voordat je ergens een account aanmaakt. Ga je simpelweg af op de bekende naam van bijvoorbeeld Unibet of Betway, dan is de kans groot dat het platform uiteindelijk niet zo goed bevalt als je had gehoopt. Als gevolg hiervan ga je steeds minder vaak wedden op sport. En dat is natuurlijk eeuwig zonde. 

Een bookmaker kiezen begint bij het samenstellen van een persoonlijke eisenlijst

Voordat je de verschillende bookmakers met elkaar gaat vergelijken, moet je eerst bij jezelf te rade gaan. Want wat vind je nu écht belangrijk? Denk bijvoorbeeld na over zaken als:

  • Het gebruiksgemak van zowel het gewone als het mobiele platform
  • Het wedaanbod bij jouw favoriete sporten
  • De opties qua live wedden
  • De hoogte van de quoteringen
  • De minimale en maximale stortingslimieten
  • De bereikbaarheid van de klantenservice

In de perfecte wereld vind je een bookmaker die altijd de hoogste quoteringen aanbiedt, die een livestream op de website heeft staan, die lage stortingslimieten hanteert én waarvan de klantendienst 24/7 aanwezig is. In de praktijk werkt het helaas niet zo. Geen enkele bookmakers scoort maximaal op alle punten. Het is dus essentieel dat je weet wat je belangrijk vindt en waar je iets minder belang aan hecht. Deze informatie verwerk je in je persoonlijke eisenlijstje. Deze lijst vormt vervolgens het startpunt van je zoektocht naar een nieuwe bookmaker. 

Het (mobiele) platform als perfecte basis voor je weddenschappen

Snelheid speelt soms een grote rol bij het wedden op sport. Dat geldt zeker als je op het allerlaatst nog wilt inzetten op die ene interessante voetbal-, tennis- of basketbalwedstrijd. Op dat moment moet je erop kunnen vertrouwen dat je snel en gemakkelijk je weg vindt op het platform. Een website die onlogisch is ingedeeld of die gewoon traag werkt, kan je plan voor een weddenschap helemaal in de war gooien.

Het gebruiksgemak van het reguliere wedplatform is voor iedere wedder belangrijk. Maar het mobiele platform is een ander verhaal. Als je van plan bent om vooral thuis vanachter je laptop weddenschappen te plaatsen, dan is het helemaal niet interessant of een bookmaker een eigen app heeft ontwikkeld of niet. Wed je graag terwijl je in de trein zit of pauze hebt op het werk, dan is een goed mobiel platform bijna van levensbelang. Veel wedders geven de voorkeur aan een bookmaker met een app in plaats van een mobiele versie van de website. Dit werkt doorgaans sneller en is stabieler. Bovendien profiteer je meteen van allerlei notificaties rondom de vele wedstrijden. 

Wedaanbod en de opties bij het live wedden

Er zijn maar weinig bookmakers waarbij je niet kunt wedden op de Champions League voetbal of op het tennis op Roland Garros. Maar wat als je graag geld inzet op de Eerste Klasse Amateurs of als je extra veel wedopties wilt hebben bij het paardenrennen? In dat geval is het essentieel om te weten wat de bookmakers precies te bieden hebben.

Bij het live wedden zijn er ook grote verschillen tussen de bookies. Dan moet je vooral denken aan het wel of niet aanwezig zijn van een livestream. Al zijn de actuele statistieken minstens zo belangrijk. De ene bookmaker geeft zoveel informatie als kan, terwijl een ander alleen de hoognodige wedstrijdstatistieken weergeeft. Als je van plan bent om veel live weddenschappen te plaatsen, moet je gewoon een bookmaker hebben die hier vol op inzet.  

Ga voor een bookmaker met laagdrempeligheid of voor hoge quoteringen

Veel bookmakers richten zich vooral op de steeds groter wordende groep recreatieve gokkers. Laagdrempeligheid en toegankelijkheid zijn dan extreem belangrijke factoren. Laagdrempeligheid zit hem bijvoorbeeld in de lage stortingslimieten. Begin je net met wedden en heb je eigenlijk geen idee of zo’n account bij een bookmaker echt iets voor jou is? Het is dan wel zo prettig als je slechts een tientje in je spelersaccount hoeft te storten in plaats meteen 30 euro. Een bookmaker voelt extra toegankelijk aan als de klantendienst gemakkelijk te bereiken. Een live chat werkt voor veel wedders erg prettig. Let ook meteen op de openingstijden. Want als je heel wat nachtelijke uren op het wedplatform doorbrengt, heb je echt veel belang bij een 24/7 bereikbaarheid van de klantenservice.

Laagdrempeligheid en toegankelijkheid zijn voor ervaren wedders een stuk minder essentieel dan voor wedders die net beginnen. Hoor jij bij die groep met ervaren wedders? Dan ken je inmiddels de kneepjes van het vak en wil je je kennis en ervaring gebruiken om extra veel winst te maken. Op dat moment worden quoteringen steeds belangrijker. Je zoekt dus een bookmaker die vaak boven het gemiddelde zit of in ieder geval niet onder doet voor de andere wedkantoren. Jij komt om flink wat winst te maken en dat lukt alleen als de quoteringen goed zijn. 

Je eisenlijstje is klaar, wat nu?

Als je weet wat je precies in een bookmaker zoekt, ben je al een heel eind. Vanaf dat punt kan het echte vergelijken beginnen. Een rondje op internet levert je ongetwijfeld tientallen namen van potentiële bookmakers op. Het is natuurlijk geen doen om al die wedplatforms te bezoeken en aan een kritisch onderzoek te onderwerpen. Gelukkig hoeft dat ook niet, want wij hebben dat werk al voor je gedaan. Alle informatie over de bookmakers is terug te vinden in onze reviews. Die informatie is altijd eerlijk en onafhankelijk, dus je krijgt een goed beeld van wat elke bookmaker te bieden heeft.

Als je eisenlijst eenmaal rond is, is het lezen van onze reviews de volgende stap in je zoektocht naar de perfecte bookmaker. Let vooral op de punten die voor jou belangrijk zijn. Binnen een paar minuten weet je dan al of een wedplatform eventueel geschikt voor je is of niet. Ook fijn: in onze reviews behandelen we alleen gokbedrijven die beschikken over een officiële F+ vergunning van de Belgische kansspelcommissie. Hierdoor weet je meteen dat je zonder problemen een account kunt aanmaken en volledig veilig je weddenschappen plaatst. Onze bookmaker reviews zijn ideaal om alvast een eerste selectie te maken. Maar uiteindelijk moet je met eigen ogen zien of jouw favoriete bookmaker inderdaad bij je past of dat de nummer twee op je lijstje je toch meer aanspreekt. Daar kom je alleen achter als je een bezoek brengt aan de wedplatforms die je aandacht hebben getrokken. Pas als je rustig rond hebt gekeken kun je een definitieve beslissing nemen. Is dit de plek waar je jezelf de ene na de andere weddenschap ziet afsluiten? Dan is het hoog tijd om een account aan te maken zodat het wedden op sport kan beginnen. 

Een absolute favoriet of toch meerdere bookmakers: het kan allebei

Door bookmakers voor België te vergelijken vallen er al snel heel wat wedplatforms af. Toch hoeft het niet zo te zijn dat er één echte favoriet overblijft. Misschien zijn er twee of drie bookmakers waar je moeilijk een keuze uit kunt maken. Het goede nieuws is: je hoeft die keuze ook niet altijd te maken. Het kan namelijk heel interessant zijn om een account bij meerdere bookmakers aan te maken. Vooral als je bij elke weddenschap graag voor de hoogst mogelijke quoteringen gaan, is het slim om op twee of drie verschillende platforms actief te zijn. De ene keer plaats je de weddenschap bij Betfirst en de andere keer misschien bij Bwin of Bet777. Het is maar net welke bookmaker op dat moment de beste quoteringen biedt. Plaats je maar af en toe een weddenschap en vind je zaken zoals het gebruiksgemak van het platform of de bereikbaarheid van de klantenservice belangrijker dan de hoogste quoteringen? In dat geval kun je het beter bij één bookmaker houden. Op deze manier blijft het wedden op sport lekker overzichtelijk.

Veel gestelde vragen over Vergelijken

Ja, dat is verstandig! Iedere bookmaker is namelijk anders en heeft een eigen uniek aanbod aan weddenschappen. Zo biedt iedere bookmaker verschillende soorten weddenschappen. Of heeft de ene bookmaker misschien de focus op voetbalweddenschappen, waarbij de ander zich voornamelijk richt op wedden op paarden. Ook de variëteit in welkomtsbonussen en andere unieke aanbiedingen kunnen invloed hebben op jouw keuze!

In ons vergelijkingsoverzicht worden uitsluitend en alleen bookmakers getoond met een licentie voor de Belgische gokmarkt. Deze licenties zijn uitgegeven door de Belgische Kansspelcommissie. Deze overheidsinstantie ziet toe op naleving van strenge regels. Zo speel je bij een veilige partij en altijd beschermd!

De Belgische Kansspelcommissie is een overheidsorgaan en dient als regulator van het aanbieden van kansspelen in België. De Kansspelcommissie bestaat al meer dan 20 jaar en werd door de Belgische staat in het leven geroepen op 7 mei 1999. De Belgische Kansspelcommissie heeft als doelstelling onder meer om de spelers te beschermen en dat er een legaal en betrouwbaar aanbod in online gokken wordt aangeboden. Alle partijen in het bezit van een licentie zijn strikt gereglementeerd met hun aanbod van legale kansspelen en worden geregeld gecontroleerd op naleving van de gemaakte regels. Alle bookmakers getoond in ons vergelijkingsoverzicht zijn in het bezit van een licentie.
toggle off
Gokreclame uitschakelen.