Welkom bij Bookmakers.be

Momenteel niet beschikbaar

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Als gevolg daarvan kunnen we momenteel ons betrouwbare overzicht van bookmakers voor België niet tonen.

Als u 24 jaar of ouder bent en in Nederland woont, kunt u terecht op onze Nederlandse website VoetbalGokken.nl. Daar vindt u een actueel aanbod voor Nederland.

Wedden op Tennis

Tennis en het wedden op tennis is behoorlijk populair. Bookmakers bieden volop variatie met het wedden op een tennismatch. Lees hier meer over gokken op tennis!

Direct vergelijkenarrow
Top 3
beste bookmakers

Gokken bij bookmakers op tenniswedstrijden

Je kunt bijna een speld horen vallen als Novak Djokovic of Naomi Osaka zich klaarmaakt voor de service. Een paar keer stuiteren met de bal om die absolute focus te vinden en dan moet het gebeuren. De bal gaat de lucht in, het racket ertegenaan en de service wordt met veel precisie geplaatst. Als hij maar hard of lastig genoeg is dan kan die eerste service zomaar een ace worden. Een 15-0 voorsprong is alvast een goed begin van de game. Maar aces zijn schaars. Meestal is er op de baan een flinke strijd te zien voordat het punt binnen is. De tegenstander pareert de service met een sterke back- of forehand en dan kan het gevecht om het punt beginnen. Lobs, dropshots, slices en smashes: tennissers halen alles uit de kast om punten te scoren. De perfecte game gaat van 15-0 naar 30-0, 40-0 en gamewinst. Toch gaat het zelden zo makkelijk. Wedden op tennis geeft je de kans om echte topspelers in actie te zien. Wie wint er en in hoeveel sets wordt de strijd beslist? Geef je voorspelling door en misschien levert die spannende tennismatch jou wel heel wat winst op.

Maak je op voor de vier Grand Slams

Er gaan maar weinig weken voorbij waarin er geen tennistoernooien op het programma staan. Al staat het ene toernooi een stuk hoger in aanzien dan het andere. Dat is ook te zien aan de deelnemerslijst. Tennissers kunnen niet alle toernooien aflopen, dus maken ze een keuze. Als je je richt op een klein ATP-of WTA-toernooi dan is de kans gewoon niet zo groot dat je veel topspelers aan het werk ziet. Dat is bij de vier Grand Slams wel anders. Iedere proftennisser droomt ervan om ooit één van de Grand Slams te winnen. Eind januari beproeven ze hun geluk op de hardcourtbanen van de Australian Open. Eind mei/begin juni is het tijd voor het gravel van Roland Garros.

Slechts een maand later gaan spelers over op gras. Het heilige gras zelfs, want de tenniskaravaan verhuist voor eventjes naar Wimbledon. Het publiek verheugt zich hier alvast op aardbeien met slagroom, maar ook op heel veel mooie tennisduels. Op Wimbledon vang je nog steeds een glimp op van het klassieke tennis. De dresscode is hier smetteloos wit. Iedere speler die zich hier niet aan houdt, wordt op de vingers getikt en moet zich snel omkleden. Overdreven? Misschien, maar bij dit oudste en meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld houden ze de tradities nu eenmaal graag in ere. Dat is wel anders bij de vierde Grand Slam van het jaar. Eind augustus/begin september gaat de absolute top van de tenniswereld de strijd aan op het hardcourt van de US Open. Wie graag wedt op tennis, mag deze vier toernooien sowieso niet missen. Al zijn de vele ATP- en WTA-toernooien een welke aanvulling voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van de sport.

Ga ervoor zitten en volg de wedstrijd live

Tennis is behoorlijk populair. Elk weekend zijn er heel wat mensen op de tennisbanen te vinden om zelf een balletje te slaan. Maar je hoeft echt niet wekelijks een balletje te slaan om te kunnen wedden op tennis. Ervaring in de sport is namelijk geen vereiste. Wat je wel nodig hebt, is geduld. Tenminste, als je kiest voor een live weddenschap. De wedstrijden duren soms behoorlijk lang, vooral als er een zwaarbevochten vijfsetter gespeeld wordt. Maar de spanning op de baan en de mooie acties van de tennissers zorgen ervoor dat de ene na de andere game voorbij vliegt. Met een live weddenschap heb je ook alle tijd om er rustig voor te gaan zitten. Kijk wat er in de eerste set gebeurt en wacht af hoe de spelers de tweede set van start gaan. Vanaf dat moment moet je serieus gaan nadenken over je inzet. Wie domineert de wedstrijd en creëert de meeste kansen. En hoe snel verlopen de sets? Dat laatste is interessante informatie voor een hoger/lager weddenschap. Want ook bij het wedden op tennis heb je meer keuze dan alleen het voorspellen van de winnaar.

Volop variatie met het wedden op een tennismatch

Wanneer je gaat wedden op tennis, denk je allereerst na over de winkansen van de spelers. Als de quoteringen interessant genoeg zijn, is dit een hele mooie weddenschap. Toch doe je er goed aan om de hele lijst met weddenschappen door te kijken. Bij de bookmaker kun je bijvoorbeeld wedden op het totale aantal gespeelde games of sets. Meestal gebeurt dit met behulp van een hoger/lager weddenschap. In deze wedoptie zit natuurlijk het niveauverschil tussen de beide spelers verstopt. Als een top 10-speler het opneemt tegen iemand die op de 182e plek van de ranglijst staat, is de kans groot dat de wedstrijd snel wordt beslist. Er zijn dus weinig games en sets nodig om de winnaar te bepalen. Als alternatief kun je ook wedden op de exacte uitslag van de eerste set. Wordt het een 6-0, 6-2 of eindigt het in een tiebreak en komt er 7-6 op het scorebord te staan? Misschien noteer je zelfs op het wedbriefje of het aantal sets even of oneven wordt. En lukt het beide spelers om minimaal één set op zijn naam te schrijven? Wedden op tennis biedt variatie genoeg.

Verdiep je ook eens in de grote kampioen

Een tennismatch is altijd onderdeel van een groter geheel. En dat grotere geheel is natuurlijk het ATP-toernooi, WTA-toernooi of de Grand Slam. Het is absoluut een aanrader om je zo vroeg mogelijk in het toernooischema te verdiepen. Zo kom je er al snel achter wanneer Djokovic voor het eerst een écht grote concurrent tegenkomt. Of wat te denken van onze eigen David Goffin? Hoe later in het toernooi hij een zware tegenstander tegenkomt, hoe groter de kans dat hij het ver gaat schoppen. Dit kan zomaar leiden tot winst in het ATP-toernooi van Tokio of Cincinnati. Houd het toernooischema dus bij de hand als je wilt wedden op de mogelijke kampioen. Let daarnaast ook op de ondergrond en het specialisme van de spelers. De ene tennisser noemt zich een echte gravelspecialist, terwijl de ander veel beter uit de voeten kan op hardcourt. Alle ondergronden vragen om een anders soort spel, dus het is niet zo gek dat een gravelspecialist het vaak lastig heeft op gras. Weet wat de spelers kunnen, dat helpt je om heel gericht je weddenschappen te plaatsen.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.