Welkom bij Bookmakers.be

Momenteel niet beschikbaar

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Als gevolg daarvan kunnen we momenteel ons betrouwbare overzicht van bookmakers voor België niet tonen.

Als u 24 jaar of ouder bent en in Nederland woont, kunt u terecht op onze Nederlandse website VoetbalGokken.nl. Daar vindt u een actueel aanbod voor Nederland.

Wedden op Paarden

Veel verschillende bookmakers bieden paardenweddenschappen aan. Wil jij graag een gokje wagen en geld inzetten op paardenraces? Neem de bookmakers kritisch onder de loep voor mogelijkheden en weddenschappen!

Direct vergelijkenarrow
Top 3
beste bookmakers

Gokken bij bookmakers op paardenraces

De oorsprong van het sportwedden ligt in het paardenrennen. Zo zetten de oude Romeinen al fanatiek geld in op de wedstrijden die ‘hun’ wagenrenners reden. Ook het systeem van de quoteringen is aan de renbaan ontstaan. Het was de Britse bookmaker Harry Ogden die aan het eind van de achttiende eeuw met dit vernieuwende systeem op de proppen kwam. De renbaan van Newmarket Heath was op dat moment zijn werkterrein. Als je maar een beetje gevoel voor traditie hebt, mag je deze sport gewoon niet overslaan als je gaat wedden bij een bookmaker!  

Wedden op langebaan- en kortebaanraces

De paardensport is zeker niet alleen interessant vanwege de geschiedenis. Want hoe spannend is het om te kijken tussen de perfecte samenwerking tussen mens en dier, waarbij de paarden op volle snelheid over de baan razen? Misschien lukt het om de wedstrijd vanaf de koppositie te beslissen. Maar een goede start is zeker geen garantie op winst. In die allerlaatste meters komt de concurrentie steeds dichterbij en dan is het de vraag wie uiteindelijk als eerste finisht. Verlies de moed niet als je de weddenschap verliest. Binnen een paar minuten begint de volgende race en die biedt weer nieuwe kansen.

Bij het wedden op paarden zijn alle ogen eventjes gericht op die ene renbaan in Frankrijk, Engeland, Zuid-Afrika, Zweden of de Verenigde Staten. Veel renbanen zijn inmiddels wereldberoemd geworden. Wat te denken van Ascot, Chantilly Racecourse of Flamingo Park? Je kunt kijken naar langebaanraces, maar ook naar kortebaandraverij. Bij de langebaanraces staan ongeveer tien jockeys samen met hun paarden aan de start. Zodra het startsignaal wordt gegeven, racen zij in volle snelheid over de ovale renbaan. De afstand die ze moeten afleggen verschilt. Het kan bij langebaanrennen net zo goed gaan om 2000 als om 3500 meter. In de kortebaandraverij is de wedstrijd vaak na 300 meter al over. Het voordeel van dit soort races is dat er geen tien paarden tegelijk de baan opgaan. Kortebaandraverij werkt met een knock-outsysteem, waarbij twee paarden tegen elkaar racen. Behoorlijk spannend om te volgend, maar toch kom je bij de bookmakers vooral de langebaanraces tegen. En bij die races staan er heel wat uitdagende weddenschappen open. 

Op zoek naar de juiste weddenschap voor de race

Bij het paardenrennen is er maar één plek écht belangrijk: de eerste plek. Dus natuurlijk kun je ook volop geld inzetten op de winnaar van de race. Maar er zijn meer wedopties die je aandacht verdienen. Bij de bookmakers die zijn gespecialiseerd in paardenrennen hebben de wedopties kenmerkende namen gekregen. Zo kun je onder andere kiezen voor weddenschappen als:

  • Winnend: het paard dat als eerste over de finish komt.
  • Koppel of Trio: de namen van de eerste twee of drie paarden die over de finish komen. De volgorde van aankomst is hierbij niet van belang.
  • Trio order: de top 3 in de juiste volgorde.
  • 2 uit 4: voorspel twee van de vier paarden die als eerste over de streep komen, ongeacht in welke volgorde.
  • Plaats: geef de naam door van een paard dat bij de eerste drie komt

Dit is maar een kleine greep uit de vele opties die je hebt als je gaat wedden op paarden. Je doet er dus goed aan om de lijst met weddenschappen rustig door te kijken voordat je een voorspelling doorgeeft. Bovendien hanteren niet alle bookmakers exact dezelfde namen voor de wedopties. Verdiep je dus goed in de weddenschappen die open staan. Heb je een account bij een bookmaker die echt gespecialiseerd is in wedden op paarden? Heb je bovendien een flinke dosis lef óf heb je gewoon heel veel vertrouwen in je kennis van het paardenrennen? Dan kun je nog een stapje verder gaan. Bij het wedden op paarden kun je namelijk meerdere races aan elkaar koppelen om zo de quoteringen te verhogen. Voorspel bijvoorbeeld van vier of vijf races tegelijk welk paard als eerste de finish haalt. Let wel op: je moet alle voorspellingen goed hebben om deze weddenschap te winnen. Beginnende wedders kunnen deze opties dus beter even links laten liggen. 

De hele dag door wedden op paarden

Paardenraces gaan snel. Als het startsignaal eenmaal gegeven is, duurt het maar een paar minuten voordat de finish is bereikt. Je weet daardoor heel snel of jouw voorspelling geld heeft opgeleverd of niet. Als je wedt bij een bookmaker die veel paardenraces aanbiedt, hoef je ook nooit lang te wachten voordat je een nieuwe kans hebt op een weddenschap. Al moet je niet lukraak de ene na de andere voorspelling aan de bookmaker doorgeven. Ook bij het wedden op paarden is een goede voorbereiding essentieel. Kijk welke paarden er meedoen, hoe ze in het verleden hebben gepresteerd en let vooral op de uitslagen van de afgelopen races. Dit vertelt je of een paard in vorm is of niet.

Hoewel er genoeg dagen zijn waarop er tientallen interessante races op het programma staan, zijn er ook momenten waarop het paardenrennen even stilligt. De kans dat u om elf uur ’s avonds nog kunt wedden op race op een Europese renbaan is gewoon niet zo groot. Gelukkig is er een mooi alternatief. Er zijn namelijk heel wat bookmakers die virtuele paardenraces aanbieden. Het principe is hetzelfde, alleen zijn de paarden en jockeys niet echt. Maar als je helemaal in je weddenschap zit, heb je dat amper in de gaten. 

Echte specialisten in paardenrennen

Er zijn veel bookmakers die paardenweddenschappen aanbieden. Doe je niets liever dan geld inzetten op paardenraces? Zorg dan wel dat je het aanbod van de bookmakers kritisch onder de loep neemt. De reguliere wedkantoren hebben namelijk een veel kleiner aanbod dan de wedkantoren die zijn gespecialiseerd in paardenrennen. Eurotiercé is bijvoorbeeld zo’n echte specialist. Maar ook bij Ladbrokes kun je heel wat mooie weddenschappen afsluiten. Dit soort bookmakers met een voorliefde voor paardenrennen werken met racecards. Hierop staat alle mogelijke informatie over de paarden die meedoen. Leeftijd, geslacht, de naam van de trainer, de jockey, de namen van de vader en moeder van het paard, het aantal overwinningen en misschien zelfs het gewonnen prijzengeld. Neem deze informatie nauwkeurig door zodat je je kansen vergroot wanneer je de weddenschap afsluit.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.