EA Sports verandert plannen voor FIFA 21

4 januari 2021

EA Sports is een computerspelontwikkelaar uit de Verenigde Staten. Zij zijn onder meer de leidende kracht achter de online FIFA-games. Nu is echter het bericht naar buiten gekomen dat zij een bepaalde gamemode toch gaan blokkeren. Dit omdat er veel commentaar op deze gamemode gekomen is.

Ultimate Team gaat eruit

EA Sports heeft veel commentaar gekregen op de optie Ultimate Team in de FIFA-game. In de codering van nieuwste versie van het spel is al te zien dat deze gamemode eruit weggelaten zal worden. Wellicht geldt dit niet in alle landen, maar alleen in de landen waar echt commentaar op de optie werd gegeven door de lokale kansspelcommissie. Het gokelement wordt vaak gezien als illegaal. Bij Ultimate Team in FIFA kun je als speler voetballers kopen. Van tevoren weet je niet welke spelers het betreft. De game is een van de topontdekkingen van EA Sports, omdat er veel aan verdiend werd, maar nu gaat de optie waarschijnlijk toch uit het spel verwijderd worden.

Diverse kansspelcommissies wereldwijd zijn er fel tegen gekant en dreigen zelfs boetes op te leggen voor deze gamemode. Het draait eigenlijk niet per se om het spel zelf, maar om de nasleep van het spel. Buiten het spel wordt er namelijk ook veel om deze kaarten gegokt. In principe zouden deze kaarten daardoor niet meer met geld aangekocht kunnen worden, maar nu lijkt EA Sports van mening te zijn dat de hele gamemode verwijderd moet wordt. Dit lijkt een vrij abrupte handeling, juist vanwege de winst die EA Sports uit Ultimate Team haalt. Misschien is de codering slechts een voorzorgsmaatregel en wordt deze uiteindelijk niet live gezet, maar wees er vast op voorbereid dat Ultimate Team niet lang meer tot het aanbod van EA Sports zal behoren. Wellicht komt er wel snel een alternatief, juist omdat deze optie zo winstgevend was.

Wedden op FIFA en andere sportgames

Wil je wedden op voetbalgames of andere sporten? Op onze website vind je een overzicht met betrouwbare bookmakers. Deze staan onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie. Daardoor moeten de aanbieders voldoen aan bepaalde voorwaarden. Dit geeft jou de zekerheid van een veilige speelomgeving. Aarzel dan ook niet en kies jouw favoriete sport uit om een gokje te wagen. Natuurlijk kun je ook eens een kijkje nemen in een van de online casino’s, waar een breed scala aan spellen wordt aangeboden.