Welkom bij Bookmakers.be

Momenteel niet beschikbaar

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Als gevolg daarvan kunnen we momenteel ons betrouwbare overzicht van bookmakers voor België niet tonen.

Als u 24 jaar of ouder bent en in Nederland woont, kunt u terecht op onze Nederlandse website VoetbalGokken.nl. Daar vindt u een actueel aanbod voor Nederland.

Nationale Loterij verder onder vuur

27 maart 2023

Ondanks achterhoedegevechten lijkt een reclameverbod voor de gokbranche in ons land inmiddels wel zeker. Op termijn volgt dan het verbod op sponsoring van sportclubs en evenementen. De voorzitster van de Kansspelcommissie. Magali Clavie heeft nogmaals haar bezorgdheid geuit over het beleid van de federale regering. Ook de KSC vindt het belangrijk dat er restricties zijn rond de promotie van kansspelen maar een volledige ban zou kunnen resulteren in het feit dat spelers in de illegaliteit terechtkomen zonder de bescherming die bij de vergunninghouders aanwezig is. Verder verbaast het Clavie dat de KSC op geen enkele wijze is betrokken in het overleg rond het reclameverbod.

Meten met twee maten

De KSC richt het vizier op de Nationale Loterij, een van de grootste adverteerders in België. Het reclameverbod gaat niet gelden voor deze organisatie en dat lijkt op het meten met twee maten. Clavie zegt berichten te hebben ontvangen waarin werd gemeld dat het verbod er mede komt op verzoek van de Nationale Loterij. Deze zou in een brief aan de minister hebben geschreven dat de loterij extra inkomsten zou kunnen genereren indien er een reclameban voor de goksector zou komen. De CEO van de Nationale Loterij en de minister ontkennen ten stelligste het bestaan van een dergelijk schrijven.

Biedt de Nationale Loterij illegale kansspelen aan?

Vision Presse, de vereniging van Waalse en Brusselse krantenwinkels, heeft de Nationale Loterij aangeklaagd voor het aanbieden van illegale kansspelen. Daarbij gaat het om de zogenaamde Woohoo-spelen. Op de site van de Nationale Loterij zijn tientallen van deze spelletjes te vinden. Met een inzet die varieert van € 0,10 tot enkele euro’s kunnen er flinke geldprijzen worden gewonnen. Volgens de Nationale Loterij is er daarbij geen sprake van een kansspel maar betreft het een loterijspel waarvoor geen aparte vergunning nodig is. De Kansspelcommissie die verantwoordelijk is voor het toezicht op de exploitatie van kansspelen is van oordeel dat deze spelletjes wel onder de wet op kansspelen vallen en de Nationale Loterij in overtreding is. Volgens de KSC moet de loterij een vergunning aanvragen voor de Woohoo-spelen. Vooralsnog weigert het staatsbedrijf dit.

Krantenwinkels klagen over afname inkomsten

De krantenwinkels klagen over afname van inkomsten. De shops ontvangen namelijk een commissie voor doorverwijzen van klanten naar de site van de Nationale Loterij. Daar kunnen de Woohoo spelletjes alleen digitaal worden gespeeld, waardoor het contact met de klanten afneemt  en vervolgens de commissie omlaag gaat. De organisatie noemt dit oneerlijke concurrentie en is daarom naar de rechter gestapt.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.