Nederlandse sportsbooks maken zich op voor de strijd

27 augustus 2020

Hoewel het online gokken in België al enige tijd legaal is, is dat in Nederland nog niet het geval voor vele bekende partijen. Toch zit dit er nu bijna aan te komen. De bekende sportsbooks treffen dan ook volop voorbereidingen om klaar te zijn voor de concurrentiestrijd. TOTO, momenteel de enige legale aanbieder in Nederland, is wellicht een van de meer bekende Nederlandse sportsbooks. Deze heeft ook al een forse positie op Google, niet in de laatste plaats door de reclame die het bedrijf zelf maakt. Ook andere internationale bookmakers laten zo langzaam aan van zich horen, niet alleen in Nederland, maar ook op Europees en internationaal niveau. Worden de Nederlandse bookmakers straks concurrenten voor de Belgische aanbieders?

Nog meer concurrentie op de markt voor bookmakers

Als je het over sportweddenschappen in Nederland hebt, dan denk jij misschien ook aan TOTO. Dit is de bekendste naam op dit terrein in Nederland. Tot nu toe was het de enige aanbieder die legaal een sportweddenschap aan kon bieden. Natuurlijk wil dat niet zeggen dat geen enkele Nederlander eens een uitstapje heeft gemaakt naar een buitenlandse aanbieder. Dit was al die jaren wel mogelijk, maar niet legaal. De laatste jaren heeft de Nederlandse Kansspelautoriteit hier een stokje voor gestoken en gehandhaafd op actieve illegale aanbieders. Pas vanaf 2021 wordt het online wedden in Nederland echt legaal en zal er een uitgebreider aanbod in bookmakers beschikbaar zijn. Uiteraard kan je als Belgische speler allang gebruik maken van een goed en legaal aanbod aan bookmakers. Voor wedden op sport in Belgie ga je naar ons handige vergelijkingsoverzicht!

Concurrentie voor buitenlandse sportsbooks

Vrijwel overal ter wereld zijn er al bookmakers te vinden die online sportweddenschappen of online casino aanbieden. Ten opzichte van de Nederlandse bookmakers lopen deze dus zeker nog voor. Ze bieden veel soorten weddenschappen aan en hebben betere odds of quoteringen. Sommige bookmakers bieden ook live betting aan, maar wanneer je nog niet zo ervaren bent met sportweddenschappen en alleen hebt gespeeld bij de TOTO, zal dit even wennen zijn door de snelle beslissingen die gemaakt moeten worden en de steeds en snel veranderende odds . In 2021 zal TOTO, vooral bekend vanwege wedden op voetbal, zeker wel een nieuwe vergunning verstrekt krijgen van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Ook andere bookmakers hebben zich reeds aangemeld en worden momenteel behandeld door de Kansspelautoriteit voor toetreding tot de Nederlandse markt. Na de coronacrisis en het stilleggen van vrijwel alle sporten, hebben de meeste aanbieders in sportweddenschappen harde klappen gehad. Een nieuwe markt met veel interesse onder Nederlandse sportliefhebbers zal dan ook uitkomst bieden voor deze partijen. Maar gaat de Nederlandse markt wanneer deze volledig opengaat voor flinke concurrentie zorgen? De tijd zal het leren.

Online wedden op sport

Veel wedstrijden worden weer hervat en we hebben bijvoorbeeld een prachtige finale kunnen volgen van de Champions League. Wellicht had jij de winst van Bayern München al voorspeld. Blijf de wedstrijden van je favoriete sport vooral volgen om een goede gok te kunnen doen. Op deze website vind je een overzicht van betrouwbare bookmakers. Wellicht dat binnen onafzienbare tijd veel van deze Belgische bookmakers, zich ook Nederlandse markt storten. De bookmakers in ons overzicht beschikken in ieder geval allemaal over de juiste vergunningen voor Belgie, dus het is 100% legaal en je speelt onder toezicht van de Belgische Kansspelcommissie.