Populariteit e-sports neemt toe door corona

9 april 2020

Het is inmiddels wel duidelijk dat het coronavirus ons leven op zijn kop zet. In alle facetten van het leven komt dat openbaar, of het nu om ons werk of om onze thuissituatie gaat. Kinderen kunnen niet meer naar school. Hun ouders werken thuis en moeten het drukke gezin combineren met hun werk. Ouderen kunnen hun geliefden niet meer ontvangen. Ook voor sporters verandert het dagelijkse leven behoorlijk. Sporten gaat niet meer in groepsverband en buiten trainen zit er vaak ook niet eens meer in. En wat doe je dan? Je gaat je concentreren op dat wat nog wel kan: e-sports.

Sporten gaan door, maar dan online

Sporters en supporters zijn in deze tijd beiden teleurgesteld. Bijna alle evenementen op sportgebied zijn uitgesteld en daardoor kan er dit seizoen niet gescoord worden. Bovendien zijn er ook diverse evenementen helemaal afgelast. Maar er zijn sporters die hier iets op gevonden hebben: e-sports. Zo kunnen ze toch hun favoriete sport nog beoefenen, zij het dan een beetje op een andere manier. Sporters kunnen hun ding doen en supporters kunnen hen volgen.

Een goed voorbeeld daarvan zijn de F1-coureurs. Deze waren zeer teleurgesteld dat de Grand Prix in Australiƫ toch op het laatste moment afgeblazen werd. Natuurlijk was hier wel begrip voor, want er waren verschillende teamleden positief getest op het coronavirus en als de rest van de wereld stilstaat, dan is het niet meer dan normaal dat ook de F1-sport tijdelijk een halt toe wordt geroepen. In datzelfde weekend ging er echter toch een race van start, en wel online. Max Verstappen, Simon Pagenaud, Colton Herta en Felix Rosenquist zijn coureurs die deelnamen aan de All Star eSports-race. McLaren-coureur Lando Norris organiseerde in dezelfde tijd ook een race-evenement. Hij gebruikte hiervoor een virtueel Albert Park circuit. Ook andere sporten worden inmiddels volop online beoefend, zoals voetbal en wielrennen.

E-sports omvatten overigens niet alleen de fysieke sporten. Ook games worden onder e-sports gerekend. Een bekend voorbeeld hiervan is League of Legends, een videogame die op dit moment zeer populair is. Ook op deze sporten kun je online wedden.

Op e-sports of fysieke sporten wedden

Bij bookmakers kun je op fysieke sporten wedden, maar ook op e-sports. Nu bijna alle fysieke sporten zijn afgelast door het coronavirus, zijn de e-sports een ideaal alternatief. Niet alleen voor de sporters zelf, maar ook voor alle fans die graag een gokje wagen. Op deze website kun je betrouwbare bookmakers vinden waar je ook op e-sports kunt wedden.