Welkom bij Bookmakers.be

Momenteel niet beschikbaar

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Als gevolg daarvan kunnen we momenteel ons betrouwbare overzicht van bookmakers voor België niet tonen.

Als u 24 jaar of ouder bent en in Nederland woont, kunt u terecht op onze Nederlandse website VoetbalGokken.nl. Daar vindt u een actueel aanbod voor Nederland.

Wedden op Basketbal

Wedden op basketbal begint met het kennen van de regels en weten welke wedopties er allemaal zijn. Dus heb je zin in het plaatsen van een basketbalweddenschap? Wij zijn er natuurlijk om je daar bij te helpen!

Top 3
beste bookmakers

Basketbal gokken bij bookmakers

In Amerika zitten de tribunes elke keer weer stampvol. In Europa is basketbal wat minder populair, maar dat mag je er niet van weerhouden om een weddenschap aan te gaan. De sport is snel, spannend en bovendien staan er vaak ware sterren op het veld. Zeker als je wedt op de wedstrijden van de Amerikaanse NBA kom je heel wat grote namen tegen. Wedden op basketbal begint met het kennen van de regels en weten welke wedopties er allemaal zijn. Wij zijn er natuurlijk om je daar bij te helpen!

Een sport met tijdsregels en een heel eigen puntensysteem

Twee baskets op ruim drie meter hoogte en één bal: veel meer is er niet nodig voor een mooi potje basketbal. En oh ja, een paar boomlange spelers zijn ook wel handig. Vijf per team om precies te zijn. Al hoeven ze het niet alleen te doen. Basketbal is een sport waarin volop gewisseld wordt. Met zeven spelers op de bank die onbeperkt gewisseld mogen worden, ziet de teams op het veld er steeds weer anders uit.

Elke basketbalmatch bestaat uit vier kwarten, waarbij er in het NBA-basketbal steeds een periode van 12 minuten wordt aangehouden terwijl een kwart in bijvoorbeeld de Europese competities 10 minuten duurt. Verdiep je dus goed in de exacte regels van de bond als je gaat wedden op basketbal. Een periode van 10 of 12 minuten lijkt misschien kort, maar er gebeurt enorm veel. Er zijn maar weinig sporten waar zoveel snelheid in zit als in het basketbal. Het zijn vooral de vele tijdsregels die de snelheid in het spel houden. Een aanval mag maximaal 24 seconden duren, binnen 8 seconden moet een team van de eigen helft naar dat van de tegenstander en de 3-secondenregel bepaalt dat spelers zich bij een aanval maar 3 seconden mogen ophouden in de bucket van de tegenstander. Dit is het gebied direct onder de basket. Tijdens elke speelperiode dribbelen, passen en dunken de spelers volop. Altijd houden ze het scorebord en de klok scherp in de gaten. Natuurlijk denken ze ook na over de manier van scoren. Een vrije worp levert één punt op, een verre worp 3 punten en voor de rest is elke score goed voor twee punten. Het puntenaantal loopt snel op, al zijn de verschillen bij een match tussen twee echte topclubs soms verrassend klein.

NBA: de populairste competitie om op te wedden

Het was de Canadees-Amerikaanse sportleraar James Naismith die in 1891 het basketbal uitvond. Sindsdien is basketbal uitgegroeid tot een van de populairste sporten van zowel de Verenigde Staten als Canada. Beide landen zijn vertegenwoordigd in het NBA. Want hoewel je hier voornamelijk Amerikaanse teams zoals de LA Lakers, Indiana Pacers en Chicago Bulls tegenkomt, doet er ook één Canadees team mee: de Toronto Raptors. 

Sinds de start van het NBA-basketbal aan het eind van de jaren 50 van de vorige eeuw, heeft de competitie heel wat grote sporthelden voortgebracht. Michael Jordan, Kobe Bryant, Shaquille O’Neal, Kareem Abdul-Jabbar en Earvin ‘Magic’ Johnson horen absoluut thuis in het rijtje met beste en populairste spelers ooit. Ook anno nu lopen er nog heel wat spelers rond die in staat zijn tot grootse prestaties. Het NBA-seizoen start meestal in de tweede helft van oktober. De dertig deelnemende teams zijn onderverdeeld in een ‘Western Conference’ en een ‘Eastern Conference’. Binnen elk van deze twee groepen zijn er drie divisies met vijf teams. De basketbalteams spelen wedstrijden tegen alle teams uit de Conference, waarbij er vaak extra veel duels gepland staan met divisiegenoten. Gebrek aan wedstrijddagen is er in ieder geval niet. In het reguliere deel van de competitie (dat meestal tot halverwege april duurt) staat elke club 82 keer op het basketbalveld om een match te spelen. De acht beste teams uit elk van de Conferences gaan vervolgens verder in de play-offs. Via een knock-outsysteem wordt in vier rondes de uiteindelijke winnaar bepaald. Eén ding is zeker: met al die wedstrijden die er per seizoen gepland staan, zijn er genoeg kansen op een winnende weddenschap. Als dat geen goede reden is om bovenop het NBA-basketbal te gaan zitten…

Er is meer dan Amerikaans basketbal alleen

Voor de Amerikaanse basketbalfans is er maar één competitie die echt meetelt. En dat laten ze weten ook! De winnaar van de NBA wordt in de Verenigde Staten gezien als de enige echte wereldkampioen basketbal. Als het gaat om het niveau van de competitie, hebben ze zeker gelijk. Er is gewoon geen enkele basketbalcompetitie die kan tippen aan de NBA. Toch moet je je niet blindstaren op het Amerikaanse basketbal. Er zijn namelijk nog meer competities en toernooien die je aandacht verdienen als je wilt wedden op basketbal. Wat te denken van de EuroLeague? Wat de Champions League voor het voetbal is, is de EuroLeague voor het basketbal. Hier verzamelen zich de beste Europese clubs, dus aan kwaliteit geen gebrek. Ook de Spaanse Liga ABC of Turkse BSL staan hoog aangeschreven in de basketbalwereld. Struin gewoon eens door het aanbod van de bookmaker en laat je inspireren.

Wedden op basketbalwedstrijden

Elke basketbalwedstrijd levert genoeg weddenschappen. Zet je geld bijvoorbeeld in op de winnaar van het duel. Het voordeel van basketbal is dat de sport geen genoegen neemt met een gelijkspel. Staat er na vier kwarten een gelijke stand op het scorebord? Met een verlenging is dat probleem zo opgelost. Wedden op de winnaar levert je dus een theoretische winkans op van 50%. Wie eens wat anders wil, kan ook kiezen voor een over/under weddenschap op het aantal gescoorde punten. Of richt je op een kwart of op de helft van de wedstrijd. Het puntenverschil tussen beide teams kan minstens zo interessant zijn voor een weddenschap.

Bij basketbalwedstrijden kun je gemakkelijk kiezen voor een live weddenschap, zeker als het om NBA-basketbal gaat. Bij het live wedden op basketbal is het nog belangrijker dat je de exacte regels kent. Dit is een sport waarin snel dingen mis kunnen gaan. Een dubbele dribbel of een loopfout: het heeft allemaal consequenties voor de wedstrijd. Zorg dus dat je je goed in de sport verdiept voordat je daadwerkelijk gaat wedden op basketbal.

toggle off
Gokreclame uitschakelen.