Voetbal in Duitsland hervat: het begin van meer competities?

19 mei 2020

Afgelopen weekend werd in Duitsland de Bundesliga weer hervat. Het lijkt er dus op dat sport weer een beetje begint te leven. Een opluchting voor iedereen die betrokken is bij sport, en natuurlijk ook voor degenen die graag online een gokje wagen. Op dat gebied viel er de laatste weken maar weinig nieuws te melden, alle grotere evenementen waren immers wereldwijd geschrapt. Er komt echter steeds meer positief nieuws en Duitsland wordt op de voet gevolgd om te zien hoe deze ‘test’ af zal lopen.

Bundesliga 2020

De Bundesliga 2020 leek even verleden tijd te zijn. Afgelopen weekend bleek echter dat de competitie toch werd hervat. De eerste wedstrijden zijn weer gespeeld nadat alles stilgelegd was vanwege het coronavirus. De een genoot er met volle teugen van om eindelijk weer een bal over het veld te zien rollen, de ander vond het toch ontnuchterend om een wedstrijd te zien zonder publiek. Voetbal draait immers om de beleving en dat is toch anders zonder achtergrondgeluiden. Het positieve nieuws is echter zeker dat vrijwel iedereen bereid is om zich aan de coronamaatregelen te houden. Zelfs in het centrum van Dortmund, waar dit weekend een wedstrijd werd gehouden, bleef het over het algemeen rustig. De wedstrijd volgen op tv in een café om de hoek was wel mogelijk. Hierbij was het dan wel verplicht om een mondkapje te dragen.

Maak de wedstrijden levendiger

Nu er geen publiek is, wordt er volop naar manieren gezocht om de wedstrijden weer levendiger te maken en meer te laten binnenkomen bij het publiek. Er was bijvoorbeeld een voorstel om een VAR-discussie gewoon live op tv te laten horen. Het enige wat hiervoor gedaan hoeft te worden, is de scheidsrechters van een microfoontje voorzien. Op die manier kan het publiek de wedstrijden meer mee beleven.

Houd jij je op de hoogte?

Heb jij de Bundesliga het afgelopen weekend gevolgd of ga je dat de komende tijd doen? Via online bookmakers kun je nu al een gokje wagen op deze wedstrijden. Wanneer je de wedstrijden continu volgt, blijf je goed op de hoogte van wat er speelt en weet jij welke speler de meeste kansen maakt. Op deze website vind je betrouwbare bookmakers. Ga jij voor wat spanning in deze rustige tijden? Waag je gokje bij een van de bookmakers in ons overzicht.